Sonbahar, önce hırkaların ardından da kalın montların hayatımıza aniden girdiği zamanlar. Ayaklarımızın altında çıtırdayan dallar, uçuşan yapraklar, esen rüzgâr… Yazın bittiğinin söylencesi; bizi tüm coşkusuyla karşılayan deniz, günden güne soğuyor artık. Ama mevsim ne olursa olsun bizim yüzümüzde gülmek var; doğayla baş başa kaldığımız saatler, yapacağımız uzun yürüyüşler, sonbaharda yapılabilecek aktiviteler, bir ateşin başında sevdiklerimizle söyleyeceğimiz şarkılar, közde demlenen kahveler, biraz akşam serinliği ve şiirler var.

Üstelik bu güz yapılabilecek aktiviteler o kadar çok ki… Raftingler, gastronomi etkinlikleri, çadır kampları, dağ yürüyüşleri, fotoğraf çekimleri, müze ve tarihi yerlerin gezisi ve daha onlarcası. Bu yazımızda bu sonbaharda yapılabilecek aktivitelerden bahsedeceğiz.

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Canlandıran Trekking Turları

Sonbahar geldiğinde doğada dolaşmanın keyfi bir başkadır; güneşin yakıcılığı yerini, hafif serin esen rüzgâra ve bazen usul usul yağan yağmura bırakmıştır. Vücut ısımızı iyi koruyacağımız giysiler ve termosumuzda iyi demlenmiş bir kahve ile trekking yapmak hem fiziksel hem de zihinsel halimize destek olabilir.

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Doğa bir başka şarkı söylemeye başlar sonbaharda; orkestrası da çeşitlenmiştir. Bazen yağmur sesi, bazen hafif bir gök gürlemesi, ıslak toprağın ve dalların çatırtısı sizi adeta bir dansa davet eder. Uzun ve güçlü bir soluk alırsınız, içinizde hayat yeniden canlanır tüm heyecanıyla. Longoz ormanının derinliklerine inmeye başladığınızda sonbaharın bitki örtüsü sizi büyülemeye başlar, ruhunuz her şeyden arınır.

Ormanın Derinliklerine Bisiklet Turu

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Ormanın derinliklerine doğru kilometrelerce pedallayacağınız son güneşli zamanlar bunlar. Sonbaharda doğanın şarkısını dinleyerek uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İster tek başınıza isterseniz arkadaşlarınızla keyifli yolculuklar yapıp, ekim ve kasım takvimlerinize unutamayacağınız anıların izlerini bırakabilirsiniz. Tıpkı ormanın derinliklerinde toprağı selamlayarak bıraktığınız teker ve ayak izleriniz gibi.

Akşam Serinliğinde Kamp Yapmak

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Sonbahar havası ne çok sıcak, ne de çok soğuktur. Akşamların hafif serinliğinde, ateş başı sohbetleri, söylenen şarkılar, güzel kurulmuş sofralarla kampın keyfi bambaşkadır. Sonbaharda yapılabilecek aktivitelerin tadını kamp yaparak çıkarabilirsiniz. Hele ki sincap ve kaplumbağa çadırlarda!

Longoz ormanının serinliğinde, keyifli sohbetler edebileceğiniz, şehrin gürültüsünden kaçıp kendinizle baş başa kalabileceğiniz akşamlar. Üstelik, şehirde göremeyeceğiniz kadar çok yıldız görebilir, yıldızların altında bambaşka hikâyelerin esas kahramanı olabilirsiniz. Anlatılacak çok hikâyemiz, ateşin yüzümüze vurduğu anlarda gülüşmelerimiz, hep beraber söylediğimiz şarkılarımız. Her daim doya doya yaşadığımız anlarımız var.

Hobilerin Mevsimi Olmaz!

Belki film tutkunusunuz, belki de yemek. Belki el sanatlarına ilgi duyuyorsunuz. Bunların her ne kadar mevsimi olmasada sonbaharda etkileri daha farklıdır bu sebepler sonbaharda yapılabilecek aktiviteler arasındadır. Üstelik yaşam kalitesinin günden güne iyileştiği ve hobilerimize ulaşmanın kolaylaştığı bir çağ bu. Neden kaplumbağa çadırımızın önüne bir beyaz perde gerip sevdiğimiz filmi yansıtmayalım. Yahut üzerimize battaniye alıp kahvemizi yudumladığımız bir akşam serinliğinde, sarmaş dolaş bir film izlemeyelim bilgisayarımızdan. Longoz ormanının serin ve temiz havasında kendimize bir açık hava sinema keyfi yaşatabiliriz!

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Longosphere’de Trakya’nın yerel lezzetleri ve dünya mutfağının en seçkin yemekleri sonbaharın da en muazzam ritüellerine dönüşüyor. Tadı her daim damağınızda kalacak lezzetler, akşamlar ve unutulmaz bir hafta sonu kaçamağı her daim sizleri bekliyor. “Benim de bu konuda bir uzmanlığım var, kendi ellerimle şahane yemekler yapmak istiyorum.” da diyebilirsiniz. Kasaba Sokağı’ndan gerekli malzemeleri temin ederek Usta Kasap’tan aldığınız etlerle barbekü ve ızgara alanında aşçılığınız doruk noktalarına çıkabilir, arkadaşlarınıza enfes yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik barbekü yaparken özel olarak tasarlanmış baca sistemi ve alanlarla siz de yemek yaparken bambaşka bir haz yaşayacak, üzerinize is kokusu sinmeden yalnızca pişirdiğiniz yemeklerin enfes kokusunu duyacaksınız.

Sanat atölyeleri de mevsim değişse de vazgeçilmez tutkularımızdandır. Doğanın rengi, havanın sıcaklığı değişse de sanatın tutkusu hiç değişmez. Sonbaharın güzelliği yaratıcılığınızı daima bir başka etkiler; doğanın renkleri sizin tuvalinize çaldığınız darbeler olabilir yahut seramik sanatının en yaratıcı ve güzel örneklerini yaratabilirsiniz. Kil, toprak, ne isterseniz… Yeter ki içinizdeki sanatçı hiç durmasın…

Vücudunuzu Gençleştiren Yoga

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Yoga da sonbaharda yapılabilecek aktivitelerin en güzellerinden bir tanesidir. Yazın güzel bir tatille dinlenmiş olsak da sonbaharla beraber işlerimiz yoğunlaşmaya başladı ve günden güne stresimiz artıyor. Ruhlarımızın dinginleşmeye ve arınmaya ihtiyacı var.

Doğanın seslerini dinleyerek yoga yapmak, size yeni heyecanlar ve yaşam arzusu verebilir. Vücudunuzun her soluğunuzda biraz daha gençleştiğini hissedebilirsiniz. Longosphere’nin huzurlu atmosferinde, iç dünyanızın ve benliğinizin sesi ile doğanın sesi şahane bir uyum yakalayabilir. Yaşama katılmaya, daha çok hissetmeye odaklanabilirsiniz. Kendi iç dünyanızı dinlemeye başladığınız an yaşamdan daha çok keyif alacaksınız.

Mantarlar ve Elimizdeki Sepetler

Sonbaharda Yapılabilecek Aktiviteler

Mantarlar da yılın her mevsiminde yaşam formunu koruyabilen canlılardan. Yeni ıslanmış toprağın üstünde mantar aramak, keyifli bir geziye dönüşebilir ve sonbaharda yapılabilecek aktiviteler arasındadır. Mantarların dünyasına girip türlerini, yaşam koşullarını, lezzetlerini öğrenmeye başlamak bambaşka bir tutkuya dönüşüyor. Rehberler eşliğinde yapacağınız bu keşifler, farklı lezzetleri pişirmenize ve yeni deneyimler kazanmanıza yardım edecek. Şehre döndüğünüzde anlatacağınız bambaşka hikâyeler yaratacaksınız; büyülü hikâyeler.

Bu yazımızda sizlere sonbaharda yapılabilecek aktiviteler için önerilerde bulunduk. Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/2-gunluk-tatil-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.