İnsan ile doğa, birbirinin birer parçası gibidir. Bunun en büyük nedenlerinden biri de doğanın sağlığa olan sayısız faydasıdır. Öyle ki şehrin gürültüsünden uzakta zaman geçirirken doğa görüntüleri, doğrudan beynin duygusal merkezine nüfuz eder. Bu durum da stres hormonu olarak bilinen kortizolün azalmasını sağlar. Böylece stres problemiyle de baş etmek zorunda kalmayız.

Yaşamın temposundan uzaklaşmak ya da sevdiklerimizle keyifli zamanlar geçirmek için her fırsatta kendimizi doğaya bırakmak iyi gelir. Yürüyüş yapmak, balık tutmak, denizde yüzmek ve ormanda kamp yapmak, hepimizin zaman zaman tercih ettiği aktiviteler arasındadır. İşte doğada vakit geçirmenin birbirinden çeşitli faydaları!

Doğada Vakit Geçirmenin Ruhsal Faydaları

Doğada Vakit Geçirmenin Ruhsal Faydaları

Doğanın insan psikolojisi üzerindeki yararları çok çeşitlidir ve her biri farklı şekillerde deneyimlenir. Bunlardan biri de mindfulness ve farkındalık pratiklerinin desteklenmesidir. Örneğin buradaki çeşitli etkinlikleri tercih ederek anın içinde yaşayabilir ve çevrenizdeki küçük detaylara odaklanabilirsiniz. Bu sayede iç huzurunuzu ve genel yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Ayrıca doğa aktiviteleri yapmak, çocukların ve yetişkinlerin özsaygılarını ve özgüvenlerini artırabilir. Örneğin, burada yapılan fiziksel aktiviteler, bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olabilir. Bu durum, kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar ve kendilerine dair pozitif bir algı oluşturur. Ruhsal faydalara dair diğer yararları ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

Stresin Azaltılması

Çalışma yaşamının ya da şehir hayatının içinde olmak, insanı strese sokabilir ve zaman zaman bu sorunlarla başa çıkmayı zorlaştırabilir. Doğa ise bu problemlerin azalmasında en büyük etkenlerden biridir. Örneğin doğal çevre sesleri, stresin ciddi oranda düşmesine yardımcı olur.

Ayrıca burada başka insanların bulunmaması, kendi kendinize kalmanızı ve kaos ortamından uzaklaşmanızı sağlar. Böylece stres ve huzursuzluğun azaltılması, doğada vakit geçirmenin faydaları arasında önemli bir yere sahiptir.

Zihinsel Enerjinin Artırılması

Genellikle iş ya da yaşam gerilimleri gibi sebeplerden dolayı doğayla ve diğer canlılarla olan etkileşimlerinizi azaltmış olabilirsiniz. Fakat bitkilerden ve hayvanlardan uzak kalmak, psikolojik olarak olumsuz etkilere sebep olabilir. Bu sebeple kendinizi üzgün hissettiğinizde doğada yürüyüş yapmak ve kamp gibi aktivitelere katılmak, stres seviyenizi azaltıp enerjinizi artırarak sizlere iyi gelir.

Doğadaki ağaçlar ve diğer canlılar, hem canlı sesleri hem de varlıkları ile rahatlamanızı sağlar. Öyle ki yapılan birçok çalışma, doğayla iç içe olmanın zihinsel enerjinin artırılmasına katkısı olduğunu gösterir. Dolayısıyla enerjinizin düştüğü anlarda doğa ile temasa geçebilir, Longosphere’in sunduğu eşsiz hizmetler ile huzuru yaşayabilirsiniz.

Dikkat ve Konsantrasyonun Geliştirilmesi

Doğada vakit geçirmek, insanların hafızaları ve konsantrasyonları üzerinde olumlu bir etki yaratır. Yapılan pek çok çalışma, bu aktivitelerin öğrenme ve bellek performansını artırdığını gösterir. Bunun en önemli nedeni ise doğada olmanın, insan beynindeki bilişsel fonksiyonları iyileştirmesi ve zihnin dinlenmesini sağlamasıdır.

Doğada Vakit Geçirmenin Fiziksel Faydaları

Doğada Vakit Geçirmenin Fiziksel Faydaları

Doğayla iç içe olmak, fiziksel olarak güçlü olmanızı da sağlar. Burada gördüğünüz renkler, sesler, kokular, ağaçlar ve çimenler gibi çeşitli rahatlatıcı etkenler içinizdeki bütün öfkeyi ve endişeyi alır, stresinizi azaltır.

Fiziksel sağlık üzerinde de oldukça yüksek etkili olan doğa, yüksek tansiyon düşmesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve uyku kalitesini artırır. Ayrıca doğa içinde yapılan trekking turları gibi aktiviteler; kaslarınızdaki gerilimin azalmasında etkilidir, stres hormonlarının düşmesini sağlar ve kilo kontrolü yapmanıza katkıda bulunur.

Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi

Doğada vakit geçirmek, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Bilim insanları doğada gördüklerimizin hayret ve merak duygumuzu tetiklediğini, bu hislerin de bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğini ifade eder. Bu sebeple doğada yürüyüş ya da kamp yapmak, psikolojik olduğu kadar fiziksel sağlığa da iyi gelir ve yaşam süresini yükseltir.

Uyku Kalitesinin Artırılması

Depresyon ve anksiyete ile başa çıkma yollarından biri de düzenli uykudur. Siz de doğada zaman geçirebilir ve uyku kalitenizi artırarak psikolojik ve fizyolojik olarak sağlıklı kalabilirsiniz. Örneğin trekking gibi doğa aktiviteleri sayesinde uzun saatler doğa ile başbaşa olabilir, zihninizi dinlendirebilirsiniz.

Dinlenmiş bir zihne sahip olmak ve spor yapmak, uykunuzu düzene sokar ve kalitesini yükseltir. Ayrıca doğada zaman geçirmek; şehrin gürültüsünden uzak kalmanızı, daha sakin zamanlar geçirmenizi ve bol oksijen almanızı sağlar. Böylece depresyon ve anksiyete ile çok daha kolay baş edebilmenize olanak tanır.

Kilo Kontrolü ve Obezite Riskinin Azaltılması

Doğada vakit geçirmek, fiziksel sağlık kadar ruhsal sağlığı da olumlu etkiler. Örneğin kilo kontrolü yapmakta zorlanıyorsanız trekking gibi aktiviteler sayesinde hem kilo verebilir hem de daha zinde kalabilirsiniz. Doğa ile iç içe olarak ve bol bol yürüyüş yaparak obezite riskini azaltabilirsiniz.

Doğada Yapılabilecek Aktiviteler

Doğada Yapılabilecek Aktiviteler

Doğada vakit geçirirken sunduğu bütün güzellikleri en kaliteli şekilde değerlendirebilirsiniz. Burada yaptığınız aktiviteler ile hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınız için önemli adımlar atabilirsiniz.

Burada yapabileceğiniz aktivitelerin başında kamp, piknik, yürüyüş, bisiklet turları, UTV safari, trekking, yoga ve meditasyon gelir. Tüm bunları aynı yerde bulabileceğiniz Longosphere ile hem kaliteli hem de sağlıklı zaman geçirebilirsiniz.

Yürüyüş ve Doğa Yürüyüşleri

Doğayla iç içe olmak, her birey için en ideal seçeneklerden biridir. Trekking ya da doğa yürüyüşleri ile hem kendinize zaman ayırabilir hem de sağlıklı ve huzurlu olmanıza katkıda bulunabilirsiniz.

Longosphere Glamping Tesisleri, doğayla iç içe atmosferi sayesinde sizi birçok imkân ile bir araya getiriyor. Örneğin doğada mantar toplama turu oldukça ilgi çeken aktivitelerden biridir. Longoz Ormanları’nın tam ortasında kaliteli zaman geçirmenin ayrıcalıkları sizleri bekliyor.

Kamp ve Piknik

Kampçılık, doğada vakit geçirmek için en özel konaklama deneyimlerinden biridir. Bu sebeple kamp ve piknik yapmak için seçeceğiniz yere oldukça özen göstermelisiniz. Doğa ile uyumlu temiz havayı içinize çekebileceğiniz ve şehrin karmaşasından uzak kalacağınız bir yer belirlemelisiniz. Doğal bir ortamda size özel yaşam alanları belirleyen glamping tesisleri, doğada zaman geçirmek için çok özel bir seçimdir.

Yoga ve Meditasyon

Doğa, zihin ve bedenimizin enerji dolmasını sağlar. Örneğin burada yapacağınız yoga, ruhu ve bedeni birtakım yöntemler ile eğitmenize yardımcı olur. Fiziksel ve ruhsal sağlık için oldukça yararlı olan yoga ve meditasyonu doğada yaptığınız zaman çok daha fazla fayda görebilirsiniz. Buralarda yer alan ormanlar ve bahçeler, hem yoga hem de meditasyon için en ideal alanlardır.

Longosphere Glamping Tesisleri, tüm etkinliklerinizde olduğu gibi yoga yapmak için de en iyi seçimlerden biridir. Öyle ki yoganın doğru nefes alımı için çok önemli yöntemleri vardır. Tertemiz havayı içinize çekerek gerçekleştireceğiniz bu etkinlikler, zinde olmanıza katkı sağlayacaktır.

Şehir yaşamından uzakta ve kuş sesleri içinde yapılan yoga ile siz de bedeninizi rahatlatıp stres seviyenizi azaltabilirsiniz. Böylece yenilenip olumsuz tüm düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz.

Ayrıca doğada yapılan aktiviteler içinde bulunan meditasyonun ve yoga, konsantrasyonu ve hafızayı da güçlendirir. Doğaya, yaşama ve kendinize karşı farkındalığınızı artırmaya yarayan bu etkinlikler, doğada vakit geçirmek için tercih edilebilecek en iyi alternatiflerdendir.

Longosphere, şehir hayatının stresinden uzaklaşıp çeşitli etkinliklerle huzur bulacağınız bir sığınaktır. Siz de bu ayrıcalığı hemen değerlendirebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/turkiyenin-dogal-guzellikleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.