Yaz… Hepimizin gelsin diye can attığı, gelince de hızlıca geçen o mevsim. Güneşin kışkırtıcılığı, denizin çağrısı, hiç bitmesin istediğimiz doğa yürüyüşleri. Bir vadinin eteklerinde yahut bir nehir kenarında kurulan çadırlar, akşamları etrafında toparlanıp şarkılar söylediğimiz ateş… Aslında sadece üç aydan ibaret değil, eylülü de dâhil etmek gerek. Böylece bitmesin diye beklerken, biraz daha zaman kazanmak demek.

Ailenizle Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

Yaz Bitmeden Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

 

İşlerden bir an kafamızı kaldırıp, uzun uzun soluklandığımız mevsimdir yaz. Ailenizle doya doya vakit geçireceğiniz, stresten uzak bir şekilde yüzünüzde her sabah tebessümle uyanarak sevdiklerinize sarılacağınız sabahlar.

Ormanın yakınlarında yahut sessiz bir dağ evinde, tertemiz havayı soluyarak konaklayacağınız, farklı aktiviteler yapacağınız, birbirinizi daha iyi anlayacağınız güzel bir hafta sonu geçirmek istemez misiniz? O zaman sizleri, Longoz ormanının keyfini doyasıya çıkarmaya davet ediyoruz.

Yaz Bitmeden Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

  • Ailenizle beraber Kaplumbağa veya Kaplumbağa Plus çadırlarımızda kalarak Longoz ormanının sükûnetinde ve tertemiz havasında doğa ile baş başa bir hafta sonu yaşayabilirsiniz.
  • Longoz ormanının derinliklerine doğru orman trekking turlarına katılarak doğayı hep beraber keşfedebilirsiniz.
  • Her yaş grubunun keyif alacağı Unimog Safari ile İğneada’nın doğal güzelliklerini yakından deneyimleyebilirsiniz.
  • Kilometrelerce uzanan bisiklet yolları… Ailenizle beraber hafta sonu yapabileceğiniz aktivitelerden birisi de bisiklet sürmek. Bisiklet, yaşamın coşkusunu verir; pedalları çevirirken ormanın sesi de rüzgârla beraber size eşlik eder. Ailenizle ormanın derinliklerine doğru bisiklet sürerken tabiatın iç dünyanızı temizlediğini hissedebilirsiniz.
  • Beraber keşif yapmak da en büyük eğlencelerden biridir şüphesiz. Rehberler eşliğinde Longoz ormanının saklı kalmış bölgelerinde mantar toplayabilirsiniz.
  • Hafta sonu yapabileceğiniz aktivitelerden birisi de atölyelere katılarak kendinizi geliştirmek. Çömlek, seramik ve boya atölyesi gibi ailecek katılabileceğiniz eğitimlerimizle hayatınızda yeni bir pencere açabilir ve sanata ilk adımlarınızı atabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

 

Yaz Bitmeden Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

 

Birbirinizi doya doya görmemiştiniz nicedir; işlerin yoğunluğu, şehrin gürültüsü, yetişilemeyen telaşlar, zaman darlığı… Özlediniz şüphesiz, ama bir araya gelmek bazen imkânsız hale gelir. Yaz… Birleştiricidir, tatil tüm telaşları, trafiği, şehrin karmaşasını geride bırakmanızı sağlar.

Hele ki doğayla kucaklaştığınız zamanlar; bazen bir çadırda, köy evinde yahut karavanda adeta hayata yeniden başlamış gibi hissedersiniz. Yaşamı solursunuz. Hele ki arkadaşlarla beraberseniz; tertemiz orman havasında, çadırınızın önüne kurduğunuz masalar, edilen muhabbetler. Huzuru bulmanıza yardım edecektir.

Arkadaşlarınızla hafta sonu yapabileceğiniz aktivitelerden en güzeli Longoz ormanını soluyacağınız doğanın kalbinde hissedeceğiniz sincap çadırlar.

  • Hafta sonunuzu sincap çadırlarınızda geçirerek yaz akşamlarının keyfini sürebilirsiniz.
  • Beraber katılacağınız trekking turları ile ormanın derinlerine doğru ilerleyerek doğayı beraber keşfedebilirsiniz.
  • Happy Sapiens Macera Parkı tam da size göre! 35 farklı oyundan oluşan Happy Sapiens Macera Parkı’nda hep beraber aksiyonu iliklerinize kadar hissederken; Saka, Ağaçkakan ve Kartal parkurları hayatınız boyunca unutamayacağınız mekânlar haline gelecek ve ömür boyu gülümseyerek anlattığınız anılar olacak. Macerayı, huzuru ve mutluluğu aynı anda yaşayabilirsiniz.
  • İğneada’da Unimog Safari ile doğal güzelliklerin keşfine çıkabilirsiniz.
  • Longoz ormanında hep beraber mantar toplayabilir, ateş başında lezzetli mantarlar yiyebilirsiniz.
  • Tertemiz havada, bisikletlerinizle ormanın derinliklerine doğru yol alabilir, doyumsuz sohbetler edebilirsiniz.
  • Doğanın sesini dinleyerek beraber meditasyon yapabilirsiniz. Longosphere’nin huzurlu atmosferi şehrin stresinden uzaklaştırarak ruhlarınızı dinginliğe kavuşturacak ve aldığınız her nefesle yenilendiğinizi hissedeceksiniz.
  • Çömlek, seramik, boyama, vegan mum, bitkisel ürünlerden yağ ve vücut kremi yapım atölyelerimize katılabilir, bir el sanatı öğrenmeye başlayabilirsiniz.
  • Trakya’nın yerel lezzetlerini ve dünya mutfağının en seçkin yemeklerini keyifle yiyeceğiniz restoranlarda unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz.

Kurumsal Olarak Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

Yaz Bitmeden Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

İş temposu, yaşam stresi, yorgunluk… Bütün hafta çalıştınız, elbette her şeyden uzaklaşacağınız ve hafta sonu dinleneceğiniz güzel anlar sizin de hakkınız. Kurumunuzdaki iş arkadaşları ile doğanın içinde geçireceğiniz bir hafta sonu hem işin stresinden uzaklaşmanızı sağlar hem de ekibinizin daha da kaynaşmasına yardımcı olur.

Longoz ormanının tertemiz havasında konaklamak tam da size göre! Kaplumbağa ve kaplumbağa plus çadırlar, haftanın yorgunluğunu atmanızı sağlayacak ve doğanın kalbinde size en güzel konforu sunacaktır.

Beraber yapacağınız doğa yürüyüşleri, happy sapiens macera parkında yaşayacağınız adrenalin, safari le keşfettiğiniz doğa güzellikleri ekibinizin daha da kaynaşmasını sağlayacaktır. Ayrıca hep beraber, Longoz ormanlarında bisiklet sürebilir, mantar toplayabilir, sanat atölyelerine katılabilir ve yoga yaparak ruhunuzu arındırabilirsiniz.

Doğayı keşfettiğiniz, yaşamı iliklerinize kadar hissettiğiniz bir hafta sonu tatili; beyninizi ve ruhunuzu dinlendirecek ve iş arkadaşlarınızla unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacaktır.

 

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/rotanizi-daima-en-guzele-dogru-belirleyenler-gezi-bloglari/ linkinden ulaşabilirsiniz.