Tatil için 2 günü olanlar tatillerini en verimli ve keyifli şekilde geçirmek için neler yapabileceklerini merak eder. Daha çok hafta sonlarını ifade eden bu zaman dilimlerinde tatil için genellikle yakın lokasyonlar tercih edilir. Ulaşım olanaklarının kolay, zamandan tasarrufun yüksek olması bunun en önemli nedenidir. Dolayısıyla 2 günlük tatil önerileri konusunda genellikle lokasyon seçenekleri ön plana çıkar.

Ancak kimi zaman rutinlerin dışına çıkmak ve şehrin yorgunluğunu atmak için farklı deneyimler yaşamak da gerekir. Lokasyon tercihiniz ne olursa olsun, 2 günlük tatilde birbirinden güzel pek çok aktiviteye katılabilir, farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Bu aktiviteler içinde en keyifli ve eğlenceli olanlarını bu yazımızda kısaca derledik. 

Yürüyüş 

7’den 70’e herkesin severek yapabileceği aktivitelerden biri şüphesiz ki yürüyüştür. Hemen her mevsim kolayca yapılabilecek bir aktivite olması yürüyüşe ilgiyi arttırıyor. 2 günlük tatil için hangi lokasyonu tercih ederseniz edin, yapacağınız yürüyüşle lokasyonun güzelliklerini keşfetmeniz mümkün.

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

Üstelik yürüyüş sağlık açısından da son derece faydalıdır. İster yeşil alanlar olsun, ister sahil kenarları veya turistik beldelerde yürüyüş yaparak güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak 2 günlük tatil önerileri içinde yürüyüş parkurunu mevsim şartlarına uygun seçmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca uygun kıyafetler giymeli, artan sıvı ihtiyacınızı yeterli şekilde karşılamalısınız. 

Orman Trekking Turları 

Sıradan yürüyüşlerden farklı olarak trekkingler 2 günlük tatil önerileri içinde bir diğer alternatiftir. Trekkingin anlamı kısaca doğa yürüyüşüdür. Ve bu yürüyüş, sıradan yürüyüşlere oranla biraz farklıdır. Daha önce hiç trekking yapmadıysanız, trekkingin püf noktalarını öğrenmek için trekking turlarına katılabilirsiniz. Böylelikle doğada olası kazalara karşı daha etkin önlemler almanız mümkün olur.

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

Aslına bakarsanız, trekking teknikleri oldukça kolay ve etkilidir. Bir kez öğrendikten sonra bu teknikleri amatörler de profesyoneller kadar başarılı şekilde uygular. Bununla birlikte, trekking parkurlarının seçimine dikkat etmek gerekir. Çünkü bazı parkurlar her yaş grubu için uygun olmayabilir. Bu nedenle trekking yapmadan önce parkurun sizin için uygun olup olmadığını araştırmanızda yarar var. 

Tekne ve Yat Turu

Sıcak yaz günlerinde 2 günlük tatil önerileri içinde akla ilk gelen aktivitelerden bir diğeri de tekne ve yat turlarıdır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması bu konuda birbirinden güzel alternatiflerin oluşmasını sağlıyor. Bu bağlamda tekne ve yat turizmi ülkemizde hızla büyüyen dinamik bir sektör.

2 günlük tatilinizi bir sahil kasabasında geçirecekseniz, bu turlara katılmayı tercih edebilirsiniz. Bu süre zarfında yeşilin ve mavinin daha önce hiç görmediğiniz tonlarını görebilirsiniz. Şehir hayatının tüm yorucu etkilerine karşı tekne ve yat turlarıyla ruhunuzu dinlendirmeniz mümkün. 

Kano

2 günlük tatil önerileri içinde kano turları da güzel ve keyifli bir alternatiftir. Tatil için tercihiniz göl veya ırmak kenarlarıysa kano kiralayarak güzel bir deneyim yaşamanız mümkün. İster tek kişilik, ister iki veya daha fazla kişinin kullanacağı kanolar doğada farklı bir deneyim yaşamanızı sağlar.

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

Tekne ve yat turlarından farklı olarak kanolarda kontrol sizdedir. Bu nedenle kano gezileri katılımcılara daha farklı bir özgürlük hissi sunar. Kullanması fazla zor olmayan kanolarla 2 günlük tatilinizde tek başınıza veya sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmeniz mümkün. 

Kayak Yapmak 

Kış aylarının en eğlenceli aktivitelerinden biri şüphesiz ki kayak yapmaktır. Güzel bir kar manzarasının eşliğinde kayarak eğlenmek 2 günlük tatilinizde güzel bir deneyim olabilir. Ülkemizde yakın dönemde sayıları artan kayak tesisleri sayesinde kayak sporuna ilgi artıyor. Tesislerde uzman eğitmenlerin verdiği kayak dersleri, daha önce hiç kayak yapmamış kişileri de bu spora kazandırıyor.

2 günlük tatil önerileri içinde kayak için en uygun lokasyonlar batıda Uludağ, doğuda Erzurum’dur. Kayak yapmak konusunda korku ve endişeleriniz varsa kızakla kaymak da iyi bir alternatiftir. Kayak yapmayı bilmeyen veya öğrenmeye vakit bulamayanlar genellikle kızakla kaymayı tercih ediyor. 

Yamaç Paraşütü 

Daha çok bahar aylarında akla gelen yamaç paraşütü de 2 günlük tatilinize renk katacak keyifli bir etkinliktir. Ülkemizde özellikle Fethiye ve çevresinde yılın tüm zaman dilimlerinde yamaç paraşütü yapmak için ideal koşullar var.

Eğer 2 günlüğüne Fethiye ve çevresinde tatil yapmayı düşünürseniz yamaç paraşütünü mutlaka denemelisiniz. Yamaç paraşütünde ayrıca Erzincan’daki Munzur Dağları, Adıyaman’daki Nemrut Dağı, Antalya’daki Asas Tepesi en önemli lokasyonlardır. 

Safari 

Birçok insan için safari sözcüğü vahşi hayvan avı anlamına gelse de aslında günümüzde bu geçerli değil. Bir zamanlar Afrika’daki yaban hayatıyla özdeşleşen bu kavram, günümüzde farklı coğrafyalardaki yaban hayatı yerinde gözlemlemek için gerçekleşen etkinlikleri ifade ediyor.

2 günlük tatil önerileri içinde ülkemiz safari konusunda da birçok imkan sunmakta. Örneğin Trakya ve çevresinde en güzel safari alanları İğneada Longoz Ormanları’nda mevcut. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, 2 günlük tatilinizi İğneada’da safari yaparak değerlendirmeniz mümkün. 

Bisiklet Turu 

Hemen her yaş grubuna hitap eden bisiklet turları da 2 günlük tatil önerileri içinde güzel bir alternatiftir. Özellikle yakın lokasyonları tercih edenler için bisiklet turları tatil keyfini arttırır. Dileyen ziyaretçiler farklı lokasyonlarda da bisiklet turlarına katılabilir.

2 günlük tatilinizi sevdiklerinizle birlikte bisiklet sürerek geçirmek isterseniz parkur seçimine dikkat etmelisiniz. Şehir merkezlerinden uzak, bol oksijenli bisiklet turları bir taraftan stresinizi atmanızı sağlar, diğer taraftan da ciğerlerinizi güçlendirir ve sağlığınızı korur. 

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

Mantar Toplama Gezileri 

Şehir hayatından bunalanlar için keyifli aktivitelerden biri de mantar toplama gezileridir. 2 günlük tatil önerileri içinde bu geziler size doğada yepyeni deneyimler kazandırabilir. Bununla birlikte mantar toplarken dikkatli olmak gerekir.

Çünkü doğada yetişen bazı mantar türleri insanlar için zehirleyici etki gösterir. Bu nedenle mantar toplama gezilerini uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirmekte yarar var. Hangi mantar türlerinin sağlıklı olduğu hakkında en doğru bilgileri uzman rehberinizden alabilirsiniz. 

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

Yoga Eğitimi 

2 günlük tatil önerileri içinde yoga eğitimi de güzel ve keyifli bir başka alternatiftir. Özellikle tatil beldelerinde yoga eğitiminde yer almak bu bağlamda çok daha iyi bir seçimdir. Yemyeşil doğada ve sakin, huzur dolu bir atmosferde yoganın faydalarını daha iyi hissedersiniz.

Uzman yoga eğitmenleri eşliğinde yoganın püf noktalarını öğrenirseniz hayat boyu devam edebileceğiniz güzel bir alışkanlığınız olur. Bu sayede formunuzu korur, vücut esnekliğinizi arttırırsınız. Zihin sağlığınız güçlü hale gelir, kaygı ve stres düzeyiniz düşer. Fiziksel direnciniz ve bağışıklığınız artar, yaşam kaliteniz yükselir. 

2 Günlük Tatil Önerileri ve Yapabileceğiniz Aktiviteler

2 Günlük Tatilinizi Keyifli ve Eğlenceli Hale Getiriyoruz! 

Türkiye’nin en büyük glamping tesisine sahip Longosphere Glamping, 2 günlük tatil önerileri içinde ziyaretçilerine birbirinden güzel alternatifler sunuyor. Tatil yapmak için fazla zamanı olmayanlar Longosphere Glamping ayrıcalıklarıyla bu alternatifleri değerlendirebilir. 35 farklı oyundan oluşan Happy Sapiens Macera Parkı’mız aksiyon severlere keyifli anlar yaşatıyor.

Orman trekking turlarımız İğneada Longoz Ormanları’nın benzersiz ekosistemini tanımanızı sağlıyor. Unimog safari etkinliğimiz bölgede heyecan düzeyini yükseltiyor. Bisiklet orman turlarımız, mantar toplama turlarımız ve yoga eğitimlerimiz 2 günlük tatilinize farklı renkler katıyor. Longosphere Glamping’le ilgili haberler, yenilikler ve tur paketleri hakkında bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/balayinda-neler-yapilir-balayi-icin-oneriler/ linkinden ulaşabilirsiniz.