Hayat tüm telaş ve stresle akıp giderken sevdiklerimizle her anımız değerli. Kısıtlı vakitlere çok güzel aktiviteler sığdırmak mümkün. Arkadaşlarımızı, ailemizi her an daha fazla özlüyor ve yanlarında olabildiğince güzel vakit geçirmek istiyoruz. Çoğunlukla bir kahve içimi, bir güzel sohbet rahatlatsa da kendimize ve arkadaşlarımıza daha fazla zaman ayırmamız gerek.

Keyifle yapabileceğimiz pek çok farklı aktivite var. Birbirimize daha çok bağlanacağımız, kahkahalarla güleceğimiz, unutulmaz anlar bırakacağımız zamanlar. Üstelik hiç ertelemeden… Arkadaşlarla yapılacak aktiviteler hem hayatın telaşından uzaklaşmamızı sağlar hem de ruhumuzu dinlendirerek şifalandırır. Her aktivite, hayatı keyifle yaşadığımız dakikalara dönüşür.

Arkadaşlarla Dışarıda Yapılabilecek Aktiviteler

Evde kalmak istemiyor ve dışarıda vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız yapabileceğiniz birçok eğlenceli aktivite var. Tiyatrodan kampa kadar yapabileceğiniz şeyler neredeyse sınırsız.

  • Kamp Yapabilirsiniz

Arkadaşlarla dışarıda yapılabilecek aktivitelerden en güzeli kamp yapmaktır. Şehrin gürültüsünden kaçarak sessizliğin sizi sarmaladığı alanlarda tertemiz havayı solurken çadırlarınızın önünde eşsiz muhabbetler etmek ruhunuzu dinlendirir. Ateş başındaki sohbetler, közde demlenen kahveler, beraber söylenen şarkılar, hep beraber oynanan oyunlar…

Arkadaşlarla Yapılabilecek Aktiviteler

Longosphere’i tercih ederek sincap çadırlarda kalabilirsiniz. Longoz ormanının içinde beraber soluyacağınız ve hayatı bambaşka bir şekilde yaşayacağınız, doya doya nefes alacağınız zamanlar dostluklarınızı daha da perçinleyecektir.

  • Tiyatroya ya da Sinemaya Gidebilirsiniz

Beraber güzel bir film ya da oyun izlemeyeli kaç zaman oldu kim bilir? Yeni çıkan bir filme ya da oyuna giderek aynı duyguları yaşamak çıkışında izledikleriniz hakkında uzun uzun konuşmak size de arkadaşlarınıza da çok iyi gelecek. Sanatın coşkusu sizi sarmalayacak ve içinizi ısıtacaktır.

  • Güzel Bir Yemek Yahut Mangal Keyfi

Arkadaşlarla yapılacak aktiviteler deyince leziz bir yemek canlanabilir zihnimizde. Şık bir restoranda güzel bir yemek yemek her zaman güzeldir. Ama beraber oksijeni bol bir ormanın içinde yediğiniz yemeklerin lezzeti apayrıdır.

Longoz ormanının derinliklerinde Longosphere’deki Food& Wood restaurantta dünya mutfağının en seçkin yemeklerini arkadaşlarınızla beraber deneyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın daha önce tatmadığı lezzetleri sizinle tattığını düşünün. Yahut ormanın uğultusu duyulurken barbekü alanında beraber yemek pişirdiğinizi. Düşüncesi bile yüzünüzde gülümseme yaratırken beraber o anlara tanık olmak bambaşka duygular yaşatacaktır.

  • Festivaller

Dışarıda yapılabilecek en güzel aktivitelerden birisi de festivallerdir. Hem arkadaşlarınızla kahkaha dolu vakitler geçirebilirsiniz hem de festivalin özel sunumlarından yararlanabilirsiniz. Yeni insanlarla dost olursunuz. Günden güne yapılan festivaller artıyor; kahve, yemek, outdoor, müzik, yoga… O kadar çok festival var ki, en kısa zamanda bir festival belirleyerek arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.

Arkadaşlarla Yapılabilecek Aktiviteler

  • Hayatın Vazgeçilmezi: Spor

Beraber spor yapmak her zaman keyiflidir. Fitness’tan yüzmeye, basketboldan futbola, yürüyüşten çim hokeyine kadar birçok sporu birlikte yapabilirsiniz. Hem vücudunuz rahatlar, hem zihniniz. Birlikte bir şeyler yapmış olmanın tadını da doya doya alabilirsiniz. Yürüyüşler; uzun uzun sohbet edebileceğiniz zaman dilimi de yaratır. Trekkingin her adımda dostluğunuzu da büyüteceğine tanık olabilirsiniz. Doğa sizi bekliyor.

  • Fotoğraf Çekin

Bazen tarihi yerler bazense doğanın tüm mevsimlerde size sunduğu harika manzaralar bazense de insan kalabalıkları. Elinize fotoğraf makinesi alıp doya doya gezebilirsiniz. Kameralara gülümsemeyi asla unutmayın.

  • Bisiklet Sürün

Kış iyice bastırmadan, mevsimin keyfini çıkarın. Kilometrelerce uzanan bisiklet yolları sizi bekliyor. Üstelik ormanın içinde doğayı keşfederek bisiklet sürme imkânınız da her zaman var. O zaman, arkadaşlarınızla birlikte pedallamanın tam vakti!

  • Karaoke

O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz derler ya arkadaşlarınızla dışarıda yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi de karaokeye gitmek. Beraber şarkılar söyleyip danslar ettiğiniz hiçbir dakikayı bir ömür unutamayacaksınız…

  • Yıldızları İzlemek

Şehrin ışıkları, yıldızları eskisi kadar net görmemizi engelliyor. Ama göğe bakmak yıldızları izlemek her zaman iyi gelmiştir bizlere. Hele ki dostlarınızla. O zaman şehrin ışıklarının yoğunlukta olmadığı, yalnızca göğün ve yıldızların hikâyenize ortak olacağı ıssız bir yere gidip zaman geçirmek ruhunuza çok iyi gelecektir.

İstanbul’a Yakın Yerlerde Yapılabilecek Aktiviteler

İstanbula yakın yerlerde yaşıyorsanız ve şehrin dışına çıkmak istiyorsanız yapabileceğiniz o kadar çok aktivite gidebileceğiniz o kadar çok yer var ki!

  • Trekking Yapabilirsiniz

Yürümek ve yürürken hayata dair düşünmek insanlara her daim iyi gelmiştir. Doğa yürüyüşleri sırasında kalabalık bir arkadaş grubuyla trekking yaparken hem büyüleyici Longoz ormanlarını solur, ruhunuzu arındırırsınız hem de arkadaşlarınızla yürüyüş boyunca unutulmaz anlar yaşarsınız.

Beraber keşfetmek, mataranızdaki suyu paylaşmak, ihtiyaç molalarında kahkahalarla yemek yemek ve uzun bir yürüyüş. Harika bir hafta sonu planı olabilir. Longosphere trekking imkânı sunuyor. Üstelik bir de glamping çadırlarda konaklarsanız yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

  • Abant Gölü’ne Gidebilirsiniz

Her beş kilometrede bir iklim değişir mi? Abant Gölü’ne giderseniz, buna tanık olabilirsiniz. Her mevsim doğanın birçok rengi hayatınızın da renklenmesine sebep olacaktır. 191 km mesafede olan Abant, her daim gitmek istediğiniz bir yer olacak ve hiç aklınızdan çıkmayacak.

  • Her Mevsim Bir Başka Güzel: Adalar

Heybeli, Burgaz, Kınalıada… Adalar, İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından kaçarak arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirebileceğiniz yerler. Sahil kenarındaki balıkçılar, fayton gezileri… Hem doğal güzellikleri hem de kültürel zenginliğiyle adalar, sizi bekliyor.

  • Şile’de Sanki İstanbul’da Değilmiş Hissi

Şile deniz fenerinden hayata baktınız mı hiç? Eşsiz denizi, güzel restoranları, eşsiz manzarası ve merkeze olan yakınlığıyla arkadaşlarınızla harika bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Ağva; Dönmek İstemeyeceğiniz Büyülü Yer

Bir nehir, üzerinde restoranlar, sayamayacağınız kadar farklı balık türü. Üstelik hepsi birbirinden leziz. 97 km mesafede olan Ağva’da unutulmaz anılar bırakabilirsiniz.

Arkadaşlarla Yapılabilecek Aktiviteler

  • Bozcaada’da Tavernalar

Tarihi ve eşsiz güzellikleri ile Bozcaada her zaman vazgeçilmez mekânlardan birisi olmuştur. Bozcaada kalesine çıkarak adaya yukarıdan bakabilir, eşsiz manzaralı tavernalarında sirtakiler yapıp gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Üstelik mezeler envai çeşit, müzik her daim canlı, insanlar daima güzel.

  • Bursa/ Cumalıkızık

Uludağ eteklerinde Kızık köyleri. En çok bilineni de cumbalı rengârenk evleri ile Cumalıkızık. Bahçesinden yeni toplanmış sebze ve meyvelerle oluşan eşsiz sabah kahvaltıları, meydanda köylerden getirilip satılan enfes reçeller, gezeceğiniz tarihi sokaklar. Arkadaşlarınızla gülümsediğiniz her fotoğraf, burada biraz daha renkli.

  • İğneada/ Kırklareli

Şüphesiz gideceğiniz en güzel yerlerden birisi de İğneada. Longoz ormanının büyüleyici yanı, eşsiz manzaralar, doğanın içindeki huzur. Kale ve Aya Nikola Manastırlarını gezebilir, Longosphere’e gidip güzel bir kamp yapabilir; safarisinden el sanatı atölyelerine, mantar toplamadan trekkinge birçok etkinliğe katılabilirsiniz.

Arkadaşlarla Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Dışarı çıkmak istemiyorsanız evde de arkadaşlarınız ile yapabileceğiniz pek çok farklı aktivite var. Tek yapmanız gereken ne istediğinize karar vermek.

  • Her Yaşın Güzelliği: Oyun Oynamak

İster Playstation, ister kutu oyunları isterseniz de bilgi yarışmaları. Arkadaşlarınızla evde buluştuğunuzda yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi oyun oynamak. Yarışma heyecanı hem daha keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak hem de kültür birikiminize daha çok şey katacak.

Arkadaşlarla Yapılabilecek Aktiviteler

  • Evde Film İzleme Keyfi

Patlamış mısırlar, cipsler, içecekler. Ev rahatlığında beraber film izlemek gibisi var mı? Üstelik istediğinizde durdurabilir, üstüne konuşabilir, oldukça rahat davranabilirsiniz.

  • Kostüm Gecesi

Dracula, Frankenstein, Bugs Bunny, Fred Çakmaktaş. Ve daha nicesi. Yaratıcılığın ucu bucağı olmayan bir kostüm partisi düzenleyerek unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

  • Farklı Yemekler Yapın

Latin ya da Avrupa mutfaklarından daha önce hiç denemediğiniz yemekleri deneyerek tadım yapabilir ve birbirinizi puanlayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla hiç unutamayacağınız bir mutfak deneyimi yaşamanın en güzel mekânı eviniz olabilir.

  • Podcast

Hayatımızda artık podcastler var; herkesin farklı yönlerinin, ilgi alanlarının olduğu muhakkak. Ortak bir amaç belirleyerek podcast kaydı yapabilir ve muhabbetinizin güzelliğine tüm dünyayı ortak edebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/sonbaharda-yapilabilecek-aktiviteler/ linkinden ulaşabilirsiniz.