Seyahat etmek, gezmek, kamp atmak, doğa yürüyüşleri… Hayattaki en tılsımlı kelimeler, bu kelimeleri söylediğimiz anda bile içimiz huzur bulmaya başlıyor ve yaşam daha coşkulu bir hâl alıyor. Hayattan ne olursa olsun keyif almayı öğretiyor doğa; bazen bir dağın eteklerinde ya da doruk noktasında, bazen uçsuz bucaksız bir ormanın içinde bazense saklı kalmış bir koyda denizi kucaklarken yaşama sevinciyle doluyor insan. Hiç gidilmemiş olan, hiç keşfedilmemiş olan çok yer kalmadı dünyada; her yer bir şekilde uğrak noktalara dönüştü. Ama mühim olan bu güzellikleri daha çok paylaşmak değil mi zaten? Güzellikler bilinçli bir şekilde paylaşıldığı sürece; her daim daha çok insana, daha çok tanışıklığa, daha çok sohbete neden oluyor. Bu da dünyayı daha güzel kılıyor.

Seyahat planı yapmadan önce araştırma yapmak oldukça önemli. Rotalarımızı şekillendirmede, bavulumuza ihtiyaç duyacağımız malzemeleri sığdırmakta, gittiğimiz yerde bizi bekleyen saklı güzelliklere yönelmede ve yeni arkadaşlıklar edinmemizde gezi blogları, sadık bir dost yahut bize dünyayı tanıtan bir rehber gibi imdadımıza yetişiyor. Zamanın oldukça kısıtlı olduğu bu çağda; zamanımızı verimli kullanarak en güzel şekilde seyahat etmemiz, doğru planlamayla daha güzel geziler yapmamız mümkün. Rotamızı daima en güzele doğru belirleyenler: gezi blogları var.

Daha önce o rotalarda seyahate çıkmış uzmanların kaleme aldığı yazılar; okuyuculara yola çıkmadan büyük bir yaşam tecrübesi aktarıyor. Gezmek, aynı zamanda büyük bir tecrübe işidir. Tecrübe kazandıkça insanın baktığı her yer değişir, her rotası daha ihtişamlı olur. İşte, seyahatinizi daha güzel kılmak için yazıları ve görselleriyle ön plana çıkan gezi blogları, seyahat tutkunlarının rotanızı daha da güzelleştirmesini sağlıyor.

 

ROTANIZI DAİMA EN GÜZELE DOĞRU BELİRLEYENLER: GEZİ BLOGLARI

 

Daha Önce Yaşamadığınız Deneyimler Hakkında Korkmanıza Gerek Yok: seyahatdergisi.com

Seyahatiniz yurt içine ya da yurt dışına olabilir. İlk kez çıkacağınız yolculukta rotanızı iyi belirlemek için en güvenli rehberlerinizden birisi Seyahat Dergisi’dir. Gerek Türkiye gerekse diğer ülkeler hakkında kapsamlı bilgiler, ülkenin gezilecek turistik yerlerinden tutun da nerede, ne yiyebileceğinize kadar her şey ince ayrıntılarıyla size güvenli bir liman sağlıyor. 

Seyahate çıkacağınızda özellikle bilmediğiniz bir ülkeye gidiyorsanız; uçuşunuzdan kalacak yere, turistik mekânlardan yiyeceğiniz yemeklere kadar her şeyi planlamanız güzel bir seyahat yapmanızı sağlar. Seyahat içimizi kıpır kıpır etse de aynı zamanda her yolculuk bir tedirginlik yaratmaktadır. Acaba başıma bir şey gelir mi, biletlerimi iyi ayarlayabilir miyim, uçuşu kaçırır mıyım, kalacağım yerde bir sıkıntı çıkar mı, nerede güzel yemek yiyebilirim gibi sorular; o seyahate koyulana kadar kafanızın içerisinde döner durur. İşte tam bu sorulara karşılık veriyor seyahatdergisi.com

Bu blogda yolculuğa çıkacağınızda yolculuk öncesi, seyahat sırası ve sonrasına dair her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Seyahatinizin Başlangıcında:

– Vize ile ilgili merak ettiklerinize dair yazılar,

– İlk kez uçak kullanacak kişilerin bilmesi gereken uçuş bilgileri,

– Uçak bileti ile ilgili merak ettikleriniz,

– Havalimanları ve şehre ulaşım opsiyonları.

ROTANIZI DAİMA EN GÜZELE DOĞRU BELİRLEYENLER: GEZİ BLOGLARI

Konaklama

Gerek Türkiye içerisinde gerekse yurt dışı gezilerinde en önemli unsurlardan birisi de konaklama meselesidir. Villa kiralamadan ağaç bungalov evlere, otellerden kamp çadırlarına kadar, nerede nasıl konaklayacağınıza dair bilgilere seyahat rehberi vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapılacağından tutun da en iyileri hangileri sorusunun cevaplarına kadar her şey bu sitede. Konaklayacağınız yerlerin konumu, ulaşma yollarınız ve nasıl gideceğinize dair ayrıntılı yazılar yer alıyor ve seyahatinizin en kritik sorularının cevaplarını veriyor.

Gezilecek Yerler

Blogda nasıl bir gezi istediğinize dair kategorilendirmeler seyahat planınıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

  • Park ve Korular
  • Kayak Merkezleri
  • Antik Kentler
  • Cami ve Türbeler
  • Müzeler
  • Plaj ve Havuzlar
  • Tema Parklar

Seyahat planınızı sadece Antik kentler, kayak merkezleri tarzında konsept olarak yapmak isteyeceğinizde seyahat dergisinin gezilecek yerler kategorisi size büyük bir kaynak sunuyor. Mekânların tarihi bilgileri, konumları, aydınlatıcı içerik ve görsellerle seyahat etmek isteyenlere rehberlik sunmakta.

seyahatdergisi.com’un en güzel yanlarından birisi de seyahat listeleri yapması. Nereden başlayacağını bilmeyen gezginler için; Türkiye’de ve dünyada en güzel rotalar, yapılabilecek etkinlik listeleri içinizdeki seyahat ateşini daha da büyütecek.

ROTANIZI DAİMA EN GÜZELE DOĞRU BELİRLEYENLER: GEZİ BLOGLARI

Kampçılığın En Güzel Rehberlerinden: kesfihuzur.com

Kamp yapmak, apayrı bir tutku. Türkiye’de özellikle son senelerde birçoğumuz kamp hayatına alıştık; mis gibi ormanların içinde, deniz kenarında bol oksijen soluduğumuz yerler, her seferinde yeni bir hikâye yarattığımız çadırlar, ateş başında söylediğimiz şarkılar yaşamın en tutkulu yanlarından oluverdi. Kamp hayatı uzaktan son derece kolay görünse de aslında bu dünyanın içine girmeye başladığınızda ayrıntılar, o kadar da kolay olmadığını fark ettiriyor. Konforunuzu artırmanız için kamp hayatı hakkında iyi bir rehbere ihtiyacınız var. Huzuru aradığınız bu keyifli yolculukta da en iyi rehberlerinizden birisi kesfihuzur.com olarak karşınıza çıkıyor.

  • Türkiye’deki en güzel kamp alanları
  • Çadır çeşitleri ve deneyimleri

Dört kişilik çekirdek bir aile olarak kamp deneyimlerini paylaştıkları bu blogda hayatı ve doğayı keşfederken aynı zamanda yüzlerce kişiye ulaşmışlar. Keşfihuzur ailesi olarak kamp sevdalılarının içlerindeki ateşi büyütmeye, deneyimlerini aktararak kamp rotalarının en güzel şekilde geçmesine vesile oluyorlar.

Gezmek Güzel Ya Sonrası… Rotaların Bıraktığı İzlerin İzini Sürmenizi Sağlayacak Blog: geziotesi.com

Rotanızı Daima En Güzele Doğru Belirleyenler: Gezi Blogları

Her rota, her yolculuk, dokunduğumuz her insan bir iz bırakır bizlerde. Figen Kokol’un kurduğu ve gezgin olmaya dair yazılarını paylaştığı bu blog, insana uzak ülkelerin, büyülü anların düşlerini kurdurtuyor. Üstelik gezgin oluş anılarını anlatan yazısıyla içinde hep bu hevesle yaşayanlara bir yol haritası çiziyor. Gerek Türkiye’nin 7 bölgesine gerekse yurtdışı seyahatlerine niyet ettiğiniz zaman açıp bakacağınız bir blog olarak karşımızda. Gezilecek mekânlardan tutun da yapılacak aktivitelere kadar her konuda bilgi edinebileceğiniz yazılar sizleri bekliyor. 

Sitenin tasarımı ve farklı başlıklandırmaları oldukça dikkat çekici. Düzenlenen festivaller, bisiklet rotaları, mevsimlere göre gezmeniz gereken yerler, çiçek sulama yöntemleri, kamp için gerekli malzemeler… Geziotesi.com yalnızca rotanızı belirlemekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli ihtiyaçlarını giderebileceğiniz ve yeni bilgiler öğrenebileceğiniz imkânlar da sunuyor.

Üstelik Figen Kokol’un yerli ve yabancı seyahat dergilerinde yayımladıkları yazılara da blog üzerinden erişebilirsiniz! Gezginlerin dikkatle takip etmesi gereken bir blog, tüm izleri ve anlatacaklarıyla her daim sizleri bekliyor.

Kuzey Işıkları Turu

Farklı Deneyimler Sunan Blog: gezginilla.com

“Yolculuk – önce seni sözsüz bırakır sonra da iyi bir hikaye anlatıcısına dönüştürür.” demiş Ibn Battuta. Seyahat etme tutkusuyla başlayan yolculukların bir anda gezilen yerleri anlattığı, herkes gezebilsin diye oluşturduğu yolculukları anlatan bir blog. Atilla, tamamen tek başına oluşturduğu gezi bloğunda gezilecek yerleri, mutlaka tadılması gereken lezzetleri, merkezi konumlara yakın ve uygun bütçeli konaklama önerilerini ve bir yere gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken detaylı bilgileri anlatıyor.

Beyaz yakalı bir çalışan olmasına rağmen izin günlerinde, bayram tatillerinde ve hatta hafta sonlarında Dünya’yı gezebileceğinizi anlatıyor. Hayatta en önemli şey istemek. Eğer gezmek istiyorsanız ve buna vakit ayıramıyorsanız işte gezginilla.com’ size bunun yolunu anlatıyor olacak!

12 günde 6 ülke gezdikleri arabayla vizesiz balkan turunun nasıl yapılacağından Lapland’da, Finlandiya’nın en kuzeyinde kuzey ışıklarının nasıl görülebileceğini, Ürdün’de bulunan ve Dünyanın yedi harikasından biri olan Petra Antik Kenti gezisinin nasıl planlanacağı ve Ürdün gezi rehberinin nasıl oluşturulacağı, hafta sonu Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da neler yapılabileceği ve Türkiye’de onlarca şehirde mutlaka görülmesi gereken yerleri, gezi rotalarını burada keyifle okuyabilirsiniz.

‘Gezmedik yer bırakma’ mottosuyla sizleri de Dünya’yı keşfetmeye, gezi rotaları oluşturmak için de gezginilla.com’a davet ediyoruz!

Önceki yazımızı https://blog.longosphere.com/dogayi-kesfetme-yollarindan-biri-trekking-yapma-rehberi/ linkinden inceleyebilirsiniz.