Evcil hayvanınızla tatile çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulmakta. Bu detayları göz önünde bulundurarak hayvanlarınızla muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz. Bu bakımdan tercih edeceğiniz konaklama yerinin evcil hayvanlarla tatil konusuna izin veriyor olması gerekir. Longosphere, evcil hayvanlarınızla muhteşem bir doğa tatili geçirmenize olanak sağlar.

Hayvanlarınızla ayrılmadan doğa tatili yapabilir ve dostlarınızla muhteşem anlar geçirebilirsiniz. Şehrin kaosundan ve gürültüsünden uzaklaşırken aklınız evdeki dostunuzda kalmadan hareket edebilirsiniz.

Bu anlamda Türkiye’nin en güzel ve en büyük glamping adresleri arasında yer alan Longosphere evcil hayvanlarla tatil şansı sunar. Herhangi bir sorunla karşılaşmadan hayvan dostlarınızla vakit geçirebilirsiniz.

Evcil Hayvanınızla Tatile Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Evcil Hayvanınızla Tatile Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Evcil hayvan seyahat ipuçlarını uygulamaya başlamadan önce dostunuzla konaklayacağınız mekânı seçmelisiniz. Tercih edeceğiniz konaklama yerinin evcil hayvanlara izin veriyor olması gerekir. Evcil hayvanlara izin vermeyen bir otel ya da hostelde hayvan dostunuzla tatsız deneyimler yaşayabilirsiniz. Bu nedenle konaklamayı düşündüğünüz yerle önceden haberleşmek iyi bir tercih olabilir.

Bir diğer önemli konu da evcil hayvanınızın yolculuğa çıkabilecek kadar sağlıklı olması. Hasta veya yaşlı evcil hayvanınızla tatile çıkmak dostunuza zarar verebilir. Bu yüzden, tatile çıkaracağınız evcil hayvanın sağlık durumunun iyi olması gerekir.

Bunların yanı sıra tatile çıkaracağınız evcil hayvanınız için gerekli malzemeleri de yanınızda taşımanız oldukça önemlidir. Dostunuzun bakım ürünlerini ve mamalarını da yanınıza almayı unutmamalısınız.

Evcil Hayvanınızın Sağlık Kontrolleri 

Evcil Hayvanınızın Sağlık Kontrolleri 

Evcil hayvanlarla tatil yolculuğuna çıkmak için sağlık kontrollerini sağlamalısınız. Bakım ve kontroller sonucunda herhangi bir sorunla karşılaşmadığınız sürece evcil hayvanınızla tatile çıkabilirsiniz. Evcil hayvanın gerekli aşılarının tam olması ve belirlenen kurallar çerçevesinde yolculuğa çıkarılması gerekir.

Evcil hayvan sağlığı için de birtakım testler bulunmakta. Hayvanınızın testlerini ve bakımlarını yaptırarak yolculuğa çıkmanız çok daha yararlı olur. Longosphere Glamping evcil hayvanlarla konaklama şansı sunar. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan evcil hayvanınızla muhteşem bir doğa tatili yaşama şansına sahipsiniz.

Kediler İçin Sağlık Kontrolleri 

Seyahate çıkmadan önce kediler için birtakım aşıların yapılması ve sağlık kontrollerinin gerçekleşmesi gerekir. Yola çıkmadan önce kedinin kuduz aşısının yapılması gerekir. Kedilerle yurt içinde yolculuğa çıkmadan önce uygulanması gereken birtakım prosedürler bulunur. Kedilerle hava yolu seyahati tercih edilirken, kediyi taşıma çantası içerisinde ve 8 kiloyu geçmeme şartıyla uçağa sokabilirsiniz.

Evcil hayvanlarla tatil düşünenler en sık kedilerle tatil yaparlar. Kedilerle yola çıkmadan 1 hafta önce veterinere gitmeniz gerekir. Veterinerde yapacağınız kuduz aşısı ve diğer kontroller sonucunda hem yurt içinde hem de yurt dışında yolculuğa çıkabilirsiniz.

Köpekler İçin Sağlık Kontrolleri

Evcil hayvanlarla tatil ihtiyacınızı köpeğinizle gidermek ve hayvan dostunuzla güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız yolculuğa çıkmadan önce veterinere danışmanız gerekir. Yolculuğa çıkmadan önce köpeğinize genel kontrol aşısı yaptırmanız gerekir. Öte yandan aşı ve kontrol belgesini de yanınıza almanız gerekir.

Köpeğin kuduz aşılarının, genel karma aşılarının ve iç parazit gibi aşılarının tam olması ve gerekli sağlık kontrollerinin gerçekleşmiş olması gerekir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadan yolculuğa çıkabilir ve evcil hayvanlarla tatil eğlencesini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Hayvanlara açık olan tatil alanlarında beraber vakit geçirebilirsiniz.

Seyahat Belgeleri ve Kimlik İşlemleri 

Evcil hayvanlarla tatil düşünüyorsanız hayvanınızın seyahat belgesi ve kimlik bilgilerini yanınızda bulundurmalısınız. Evcil hayvanların kimlik bilgilerinde sahibinin adı, adresi, hayvanın eşgali ve sağlık durumuna dair detaylar yer alır. Öte yandan belirli yolculuklara çıkabilmesi için evcil hayvanların aşı durumlarında da sorun olmamalıdır.

Gerekli seyahat belgelerinin ve kimlik belgelerinin tamamlanması sonucunda rahatlıkla evcil hayvanınızla seyahat edebilirsiniz. Longosphere Glamping bu alanda müşterisine kolaylık sağlayan bir markadır. Evcil hayvanınızla beraber güzel bir tatil geçirmek için Longosphere Glamping’i tercih edebilirsiniz.

Evcil Hayvan Dostu Konaklama Tesisleri 

Evcil hayvanlarla tatil konaklama tesisleri çok önemlidir. Bu anlamda birçok evcil hayvan dostu olan konaklama tesisleri bulunur. Bu tesislerin başında gelen Longosphere Glamping, evcil hayvanlarınızla en rahat şekilde konaklayabileceğiniz ortamı sunar. Çeşitli etkinliklere de sevimli dostlarınızla katılabilirsiniz.

Longosphere, birçok farklı etkinlik ve konaklama seçeneği sunarak sizlere kusursuz bir hizmet verir. Eğer doğa tatili düşünüyorsanız sevimli dostunuzla beraber doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Sunduğu hizmetlerle Longosphere, hayvan dostu oteller arasında yer alır.

Uzun Yolculuklarda Evcil Hayvanınızın Konforu

Uzun Yolculuklarda Evcil Hayvanınızın Konforu 

Uzun yolculuklarda evcil hayvanınızı taşırken bazı konularda dikkatli olmanız gerekir. Bu kurallar markalara göre değişiklik gösterebilir. Uçak ile yolculuklarda farklı, otobüs ve tren yolculuklarında farklı kurallar bulunabilir.

Gerekli belgelerin ve izinlerin sağlandığı durumlarda evcil hayvanlar rahatlıkla yolculuk yapabilirler. Evcil hayvanlarla tatil düşünenler için farklı opsiyonlar bulunur. Birçok seyahat markası evcil hayvanlarla yolculuk için gerekli düzenlemeler sağlar.

Araba ile Seyahatte Evcil Hayvan Güvenliği 

Gerekli kafes şartlarını, aşı şartlarını ve sağlık belgelerini karşılayan evcil hayvanlar otobüse alınır. Özel araçlarla da evcil hayvanlarınızla yolculuk yapabilir ve konaklama tesislerine gidebilirsiniz.

Evcil hayvanlarla tatil gerçekleştirmek için otobüs yolculuğu tercih ettiğiniz vakit ulaşım firmasıyla iletişime geçmeli ve hayvanınız hakkında bilgi vermelisiniz.

Otobüs firmaları hayvanlar için gerekli kuduz aşısı belgesi ve veteriner sağlık raporunu sizlerden talep ederler. Bu belgeleri tamamladıktan sonra yolculuğa çıkabilir ve ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Uçak ve Tren Yolculuğu İpuçları

Evcil hayvanlarla beraber uçak yolculuğu yapmak için rezervasyon, sağlık raporu ve kimlik bilgileri, uygun kafes ve gerekli ücretlerin sağlanması gerekir. Bu basit işlemleri uyguladığınız zaman evcil hayvanınızla beraber yolculuğa çıkabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz uçak firmasının resmî sitesinde yer alan hayvanlarla yolculuk şartlarına göz atmanız gerekir. Farklı firmalar farklı prosedürler istese de genel olarak aşıların tam olması ve veteriner sağlık raporunun olması gerekir. Kuduz aşıları, genel kontrol aşıları ve yolculuk için genel sağlık kontrollerinin sağlanması gerekir. Bu işlemler sağlandıktan sonra evcil hayvanlarla tatil heyecanını yaşayabilirsiniz.

Evcil Hayvanlar İçin Uygun Tatil Aktiviteleri 

Longosphere Glamping, evcil hayvanınızla harika bir tatil ve konaklama süreci geçirmenize olanak sağlar. Tesis içerisinde yer alan sayısız aktiviteye evcil hayvanınızla beraber katılabilir ve hem onların eğlenmesini hem de kendinizi mutlu etmeyi sağlayabilirsiniz. Özel etkinliklere katılarak stresten uzak bir doğa tatili geçirebilirsiniz.

Doğada yürüyebilir, oyunlara katılabilir ve harika yemek deneyimleri gerçekleştirebilirsiniz. Farklı ve eğlenceli konaklama seçeneklerini de değerlendirmeye alabilirsiniz. Evcil hayvan güvenliği konusunu hiç düşünmeden tatilinize devam edebilirsiniz. Muhteşem orman evi deneyimini tadabilir ve doğanın ruhunuza katacağı huzurdan faydalanabilirsiniz.

Geri Dönüş ve Tatil Sonrası Rutinlere Uyum Sağlama 

Evcil hayvanınız tatil dönüşünde uyum sağlamada biraz zorluk çekebilir. Fakat kısa süre içerisinde evcil hayvan normal hayatına dönüş sağlar. Tatil dönüşü evcil hayvanınızı veterinere götürebilirsiniz.

Geri dönüş sürecinde evcil hayvanınızın sağlık testlerini ve kontrollerini yaptırarak herhangi bir sorunla karşılaşma riskini sıfıra indirebilirsiniz. Daha sonrasında evcil hayvanınızla beraber günlük yaşantınıza dönüş sağlayabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/ekip-motivasyonunu-artirmak-icin-neler-yapabilirsiniz/ linkinden ulaşabilirsiniz.