Birçok insan doğayı sever ve orada vakit geçirmek ister. Bunun için çeşitli seçenekler bulunur. Aralarında bazı farklar olsa da kamp ve glamping, bu opsiyonlar arasında yer alır. Glamping ile kamp arasındaki farklar, bazı detaylar sayesinde fark edilir. Fakat doğayı daha rahat ve eğlenceli bir şekilde deneyimlemek için glamping oldukça tercih edilir.

Kamp ile glamping arasındaki farkların başında konfor gelir. Rahatına düşkün olan ve doğayı seven kişiler, genellikle glamping’i tercih eder. Çünkü konaklama tesisleri, insanların çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde kamp yapmaları için çeşitli hizmetler sunar.

Glamping ve Kampın Tanımları 

Glamping ve kamp benzer görünse de aralarında farklar bulunur. Üstelik sunduğu imkânlar bakımından da birbirlerinden ayrılırlar.

Glamping Nedir?

Glamping Nedir?

Doğa tatili olarak bilinen glamping, tesisler aracılığıyla gerçekleşir. Doğayla bütünleşmek isteyen doğa severler; rahat konaklama, farklı aktiviteler ve restoranlara ulaşım gibi imkânlarla glamping sürecine girerler.

Görüldüğü üzere glamping, klasik kampa göre daha rahat ve bol seçeneklere sahip olan bir doğa tatilidir. Birçok farklı tesis bu hizmeti sağlar. Glamping nedir denince akla gelen yerlerden biri de Longoz Ormanları’nın içinde yer alan Longosphere’dir.

Geleneksel Kampın Özellikleri

Geleneksel Kampın Özellikleri

Geleneksel kamp, glamping karşısında daha kısıtlı imkânlar sunar. Glamping ile kamp arasındaki fark, en başta konfor alanında kendini hissettirir. Geleneksel kamp, kendi içerisinde keyifli olsa da bazı zorlukları barındırır.

Buradaki kişiler çadırlarda konaklar ve bu durum, konforun azalmasına neden olur. Ayrıca ısınma ve yeme içme probleminin giderilmesi de bireylerin kendi imkânları dâhilindedir. Glamping tesislerinde ise restoranlar bulunur ve yeme içme konusu bu sayede kolayca hâlledilir.

Konaklama Tesisleri ve İmkânlar

Glamping ile kamp arasındaki fark, konaklama alanında da hissedilir. Örneğin glamping, konaklama tesisleri hizmetine sahiptir. Birçok farklı konuda imkân sunan konaklama tesislerinde, konaklama, aktivite ve eğlence bir arada sunulur.

Bu anlamda sunduğu seçenek ve imkânlarla tanınan Longosphere Glamping, en çok tercih edilen glamping adresleri arasında yer alır. Geleneksel kamp anlayışına kıyasla birçok kolaylığı bir arada sunan konaklama tesisleri, kendi aralarında çeşitli farklılık gösterir.

Kamp deneyimini tatile dönüştüren glamping hizmeti sağlayan tesisler bu anlamda sıklıkla tercih edilir. Glamping ile kamp arasındaki fark net bir şekilde konaklama tesislerinde ve sunduğu imkânlarda gözlemlenir. Bu anlamda sunduğu ayrıcalıklı imkânlarla Longosphere Glamping’de doğa tatilini en üst seviyede deneyimleme fırsatı sunar.

Glamping Tesislerinde Konaklama Seçenekleri

Glamping Tesislerinde Konaklama Seçenekleri

Glamping tesislerinde birçok farklı konaklama seçenekleri bulunur. Glamping vs kamp konusunda konaklama konusuyla glamping bir adım öne çıkar. Tesisler farklı çadır evlerinde, lüks orman evlerinde ve özel otel odalarında konaklama şansı sunar. Bu sayede doğa severler konforu ve tutkuyu bir arada bulabilir. Rahatından taviz vermeden doğayla bütünleşen insanlar tesisler aracılığıyla harika bir doğa tatili yaşayabilir.

Kamp Alanlarında Konaklama İmkânları

Kamp alanlarında konaklama imkânları bazen sıkıntılı olabilir. Güvenlik konusu bu anlamda sıkıntıların yaşanmasına neden olur. Glamping ile kamp arasındaki fark konaklama imkânı konusunda kendisini hissettirir.

Doğayla İç İçe Olma Deneyimi 

Kamp yapmanın esas amacı doğayla iç içe olmak ve doğada vakit geçirmektir. Doğayla iç içe olmanın en konforlu yanı glampingdir. Konforlu bir şekilde konaklayarak doğayla bütünleşebilir ve harika bir doğa tatili geçirebilirsiniz. Bu anlamda tercih edilecek Glamping tesisi de oldukça önemlidir.

Glamping ile kamp arasındaki fark doğayla bütünleşme konusunda da kendisini belli eder. Tesis aracılığıyla çok daha güvenli ve konforlu bir şekilde doğayla bütünleşebilir ve detaylarda uğraşmak zorunda kalmazsınız. Glamping’in sunduğu en büyük artılar arasında detayların hâlledilmiş olması yer alır.

Geleneksel kamp sürecinde birçok detayla uğraşırken doğanın tadını çıkarmak zorlaşabilir. Oysa, güzel bir tesiste detayların hâlledilmiş olması sonucunda geriye sadece doğayla iç içe olmak kalır.

Glamping’in Doğayla Bağlantısı

Glamping’in doğayla bütünleştirici özelliği bulunur. Konaklama tesisinin sunduğu özellikleri göz önünde bulundurarak harika bir doğa tatili yapabilirsiniz. Longosphere Glamping doğayla bağlantılı birçok farklı etkinlik ve imkân sunar. Bu sayede çok daha eğlenceli ve yakından doğayla bağlantı kurulabilir. Glamping ile kamp arasındaki fark doğanın tadını çıkarma konusunda da kendisini belli eder.

Kampın Doğa Deneyimi

Klasik kamp anlayışında da doğayla yakından temas kurulabilir ama bu durum çok daha zahmetli ve çok daha karmaşık hâl alabilir. Bu bakımdan glamping klasik kamp anlayışına göre çok daha konforlu ve tercih edilesidir. Kamp sürecinde güzel bir orman turu deneyimi gerçekleşebilir. Birçok zorluğu ve kolaylığı bir arada sunan kamp, glampinge göre çok daha zor bir deneyimdir.

Aktiviteler ve Etkinlikler

Aktiviteler ve Etkinlikler

Glamping ile kamp arasındaki fark gözlemlendiği bir diğer önemli konu da aktiviteler ve etkinlikler. İki türde çeşitli etkinlik ve aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Glampingde yapılabilecek aktivitelerin sayısı oldukça fazladır. Güzel bir tesis size birçok farklı seçenek sunar. Longosphere Glamping’de birçok farklı aktivite seçeneği bulunur. Kurumsal etkinlikler glampingde gerçekleşebilir. Doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, meditasyon, oyunlar ve daha birçok farklı etkinlik glamping içerisinde yer alır.

Doğada mantar toplamak, özel hocalardan meditasyon dersleri almak, safari ile muhteşem doğa gezileri gerçekleştirmek, sayısız oyun etkinliğine katılmak ve harika restoranlarda daha önce deneyimlemediğiniz menüleri tercih etmek Glamping’de yer alan etkinlikler arasında yer alır.

Glamping aktivite açısıdan birçok farklı seçenek sunar. O gün ve ruh hâlinize uygun etkinliği seçebilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerine katılabilir ve arkadaşlarınızla beraber doğanın tam ortasında harika bisikletler sürebilirsiniz. Spor anlamında kendinizi besleyebilir ve eğlenceli bir doğa tatili gerçekleştirebilirsiniz. Bu anlamda Glamping birçok farklı tesisiyle sizlere zenginlik sunar.

Glamping’de tercih edeceğiniz etkinlik tesise göre de farklılık gösterir. Birçok farklı tesis farklı etkinlikler sunar. Longosphere Glamping zengin etkinlik havuzuyla sizleri cezbedebilir. Kurum içerisinde sayısız etkinlik şansı bulunur. Konaklama etkinliği açısından da farklılıklar sunan Longosphere, özel çadırlarda eğlenceli konaklama şansı sunar.

Klasik kamp sürecinde açık hava aktiviteleri yapılabilir. Doğanın içerisinde sınırlı sayıda aktivite gerçekleştirilebilir. Doğada güzel vakit geçirilse de aktivite sayısı sınırlı olabilir.

Maliyet ve Bütçe 

İki kamp türünde maliyet konusunda farklılıklar olur. Fakat iyi bir konaklama tesisi bulunduğu zaman birçok farklı konuda avantaj sağlayabilirsiniz. Uygun fiyatlarla harika bir doğa tatili geçirebilir ve sincap çadır ve benzeri gibi farklı konaklama alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Glamping birçok kolaylık ve aktiviteyle avantaj sağlar.

Hangi Tip Sizin İçin Uygun?

Kamp türleri arasından seçiminizi yapabilir ve doğayla bütünleşmeye başlayabilirsiniz. Çok daha rahat, eğlenceli ve cazip bir doğa tatili geçirmek istiyorsanız glampingi ve Longosphere’i tercih edebilirsiniz. Eğlence ve huzuru bir arada bulabilirsiniz. Konforu ve doğayı bir arada bulmak isteyen doğa severler glampingi tercih edebilirler. Sunduğu konfor, etkinlik ve doğayla bütünleşme şansı açısından Glamping çok daha faydalı ve verimli olur.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/evcil-hayvanlarla-tatil-rehberi/ linkinden ulaşabilirsiniz.