Yaz ayları doğayla birlikte yeniden canlanabileceğimiz dönemlerdir. Bütün yılın stresli ve yorucu temposuna ufak da olsa bir mola verme fırsatı sunan yaz mevsimi, dinlenmek ve eğlenmek için çok uygun bir zaman olabilir. Yazları havaların güzelleşmesiyle yapılabilecek doğa aktiviteleri de artışa geçer. Kendinizi denize veya yeşilliklere atabilir; orman yürüyüşleri, açık hava sinemaları, kamp alanlarında konaklamak, sergiler ve müzeler gibi sayısız etkinlik arasında gezebilirsiniz. Siz de “Bu yazı dolu dolu geçirmek istiyorum ve önerilere ihtiyacım var,” diyorsanız aşağıda önerdiğimiz ve keyifli bir yaz geçirmenizi sağlayacak aktivitelerden kendinize uygun olanları seçebilirsiniz.

Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Yaz aylarında kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısında bir artış olduğunu fark edeceksiniz. Kendinizi geliştirirken keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak bu etkinliklere katılmak sizin için iyi bir tercih olabilir. Belediyeler, bağımsız oluşumlar, vakıf ve dernekler özellikle yazları kültür ve sanat alanında birçok etkinlik organize etmektedir. Bu fırsatları değerlendirerek yaz boyu sanatsal anlamda doymaya ne dersiniz? Şehrinizdeki kütüphaneler, müzeler, sanat galerileri, sergiler ve atölyeleri takip edebilir, kültür sanat bültenlerine abone olabilir ve gezi gruplarına katılarak doyasıya gezebilirsiniz.

Müze ve Sergilere Gidin

Müze ve sergiler sosyalleşmekle beraber çeşitli bilgiler de edinebileceğiniz alanlardır. Sanata ve tarihe ilgi duyuyorsanız yazın şehrinizdeki veya gitmeyi planladığınız yerlerdeki müzelerin veya antik kentlerin bir listesini çıkarabilir ve boş zamanlarınızda buraları ziyaret edebilirsiniz. Geçmişe dair öğreneceğiniz bilgiler hayata karşı bakış açınızı değiştirecek ve size olumlu katkıları olacaktır. Şehrinizdeki sergileri takip etmek için abone olduğunuz kültür sanat bültenlerinden veya internetten faydalanabilirsiniz.

Sanat Atölyelerine Katılın

Yaz ayları üretkenliğimizin tavan yaptığı, yeni şeyler denemeyi sevdiğimiz zamanlardır. Sanata ilgi duyuyor ve üretme heyecanını içinizde hissediyorsanız sanat atölyeleri sizin için harika bir yaz aktivitesi olabilir. Heykel, kil, seramik, ritim, resim ve dans gibi daha pek çok sanat dalında ilginizi çekebilecek sayısız atölye bulunur. Atölyeler hem eser üretmenize hem de sosyalleşmenize katkıda bulunacak etkinliklerdir.

Film Gösterimlerini Takip Edin

Yazları sinemalarda seyredebileceğiniz çok sayıda yerli ve yabancı film vizyona girer. Vizyona girecek filmleri takip ederek ilginizi çekenleri sinemada izleyebilirsiniz. Bunun yanında kapalı alanları tercih etmiyorsanız yaz aylarında açık hava sinemaları da büyük rağbet görmektedir. Çeşitli yerlerde düzenlenen açık hava sinemalarına katılarak açık havada keyifli ve nostaljik bir seyir deneyimi yaşayabilirsiniz.

Evde Yapabileceğiniz Yaz Aktiviteleri

Evde Yapabileceğiniz Yaz Aktiviteleri

Evden uzaklaşamadığınız zamanlarda da yazı keyifli hale getirebilirsiniz. Eğer tatile gidemiyorsanız yaşadığınız alana tatili getirmeye ne dersiniz? Yazın yapılacak aktiviteler arasında elbette evinizde yapabileceğiniz sayısız seçenek de bulunmaktadır. Evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde ufak çabalarla harika işler çıkarabilirsiniz.

Bahçe Partileri Düzenleyin

Evinizin büyük bir terası veya küçük de olsa bir bahçesi varsa endişelenmenize gerek yok. Bahçe ya da terasınızı biraz elden geçirerek harika bir parti alanına çevirebilirsiniz. Gerekli çevre düzenlemelerini yaptıktan sonra insanların rahatça oturabileceği alanlar oluşturun, mümkünse ortaya güzel bir masa ve birkaç sandalye atın, çeşitli süslemelerle ortamı renklendirin. Hafif meltemli yaz akşamlarında arkadaşlarınızı ve sevdiklerinizi evinize çağırıp doyasıya eğlenerek güzel anılara ev sahipliği yapabilirsiniz.

Uygun Alanlarınızda Bitki Yetiştirin

Yaz doğa ile etkileşime geçmek için en doğru mevsimlerden biridir. Bitkilerin hızla büyüdüğü ve etrafın yeşile boyandığı yaz aylarında siz de bahçenizde ya da balkonlarınızda ufak saksılarda bitkiler yetiştirebilirsiniz. Rengârenk çiçekler ekerek yaşam alanlarınızı güzelleştirebilir, pek çok sebzeyi tohumdan yetiştirebilirsiniz. Bunun yanında toprak bilginiz yeterli olmasa bile küçük saksılarda daha sonra yiyebileceğiniz nane, maydanoz, reyhan gibi hoş kokulu bitkiler yetiştirmek oldukça kolaydır. Yazın yapılacak aktiviteleriniz arasına kesinlikle eklemeniz gereken yetiştiricilik kişinin stresini azaltır, fiziksel ve ruhsal olarak iyileştirici etkileri bulunmaktadır.

Yaz Sporları Etkinlikleri

Yaz Sporları Etkinlikleri

Yazın yapılacak aktiviteler arasında yazlarınızı daha keyifli, sağlıklı ve aktif bir şekilde geçirmenizi sağlayacak en iyi seçenekler yaz sporlarıdır. Yüzme, yamaç paraşütü, sörf, kampçılık, koşu gibi sporların yanında trekking ve bisiklet turları yazın tercih edebileceğiniz yaz sporlarıdır. Şehir hayatının stresi, yorgunluğu ve kalabalığından uzaklaşarak doğada spor deneyimini yaşamak sizi gençleştirecek ve ruhunuzun yorgunluğunu alacaktır.

Ormanda Trekking Turlarına Katılın

Trekking en basit hâliyle doğada bir yürüyüş rotası belirlenerek yapılan hafif tempolu yürüyüşler olarak adlandırılır. Trekking hava koşulları sebebiyle genellikle yazın yapılacak aktivitelerden sayılır ve yapmayı düşünüyorsanız gruplar hâlinde ve belirlenmiş güvenli rotalarda yapılması gerekir. Longosphere’de orman trekking turları ile Longoz Ormanları’nın derinliklerine kadar ulaşabilir, kanyonların ve şelalelerin güzelliğini çıplak gözle seyredebilirsiniz. Longoz Ormanları’nın inanılmaz güzellikteki doğa manzaraları, endemik bitki çeşitliliği ve büyüleyici atmosferi ile sizleri bekliyor.

Bisikletle Orman Turlarına Çıkın

Pek çoğumuz çocukken bisiklet sürmeyi öğrendikten sonra günlük hayatta bisiklet sürmeye yeterince zaman ayıramayız. Oysa pedal çevirmek fiziksel hareketimizi artırır ve sağlığımıza oldukça faydalıdır. Şehir içerisinde bisiklet sürmek için ayrılan çok kısıtlı alanlar size göre değilse Longosphere’in güvenli alanında pek çok imkân eşliğinde kilometrelerce uzunlukta bisiklet yolları bulunur. Longosphere’de düzenlenen bisiklet turlarında pedallarınızın üzerinde Longoz Ormanları’nın derinliklerine seyahat ederek doğal yaşamı gözlemleyebilir, temiz havayı içinize çekerken derin bir nefes alabilirsiniz.

Yazın Doğada İç İçe Yapılacak Aktiviteler

Yazın Doğada İç İçe Yapılacak Aktiviteler

Yaz mevsimiyle birlikte doğa bütün güzelliklerini insanlara sonuna kadar açar. Yazları evlerinizden çıkıp doğa ile daha çok vakit geçirmeli ve doğada yaz aktivitelerini mutlaka deneyimlemelisiniz. Doğada yapabilecekleriniz sandığınızdan çok daha fazlasıdır. Doğa yürüyüşleri, kuş gözlemleri, kamp, safari, bitki ve mantar toplamak doğada yazın yapılacak aktivitelerden sadece birkaçı.

Mantar Toplama Turları Düzenleyin

Mantar toplamak pek çoğumuzun bilgisizliği sebebiyle çekindiği fakat inanılmaz keyifli bir doğa aktivitesidir. Bazı mantarlar zehirli ve tehlikeli olabildiğinden bu çekincemizde de haksız sayılmayız. Bu sebeple eğer mantar toplamak istiyorsanız bunu asla tek başınıza denememeli, kesinlikle uzman bir rehber eşliğinde toplamalısınız. Longosphere’de yılın belli dönemlerinde düzenlenen mantar toplama turuna katılarak doğayı ve mantar türlerini keşfedebilir ve hatta doğada pişirerek tadım da yapabilirsiniz.

UTV Safariye Katılın

Hayatınıza sakinlik ve huzur getiren tatil etkinlikleri arasında biraz da adrenaline yer vermeye ne dersiniz? “Evet” diyorsanız UTV safari turları tam da size göre. 16 yaşından büyük herkesin kısa bir eğitimin ardından rahatça kullanabileceği UTV araçları ile doğal yollar ve patikalarda seyredecek, bazen ıslanacak, bazen çamurlu çukurlara girecek, bazen de tepelere tırmanacaksınız. Adrenalin ve heyecan seviyorsanız Longosphere UTV safari turlarını yapılacaklar listenize mutlaka dâhil etmelisiniz.

Doğada Kamp Yapın

Doğa denince akla gelen en iyi etkinlik kamptır. Kampta doğada uzun süreler vakit geçirerek doğanın gece büründüğü bambaşka hâle de tanıklık edebilirsiniz. Kamp yaparken doğayı, çevrenizdeki bitkileri, ağaçları, böcek ve balıkları, geceleri öten kuşları, yıldızları ve doğal yaşamın içerisindeki eşsiz güzellikleri güzel anılarınıza dâhil edeceksiniz. Sizi şehir yaşamının gürültü ve stresinden uzaklaştıracak bir kamp tatili için Longosphere’de sizin için hazırlanmış farklı çadır seçeneklerini inceleyebilir, Longoz Ormanları’nın büyüleyici atmosferinde keyifli ve güvenli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/kamp-yeri-seciminde-dikkat-etmeniz-gerekenler/ linkinden ulaşabilirsiniz.