Yaşadığımız hayatı güzelleştiren ve soluduğumuz havanın temiz olmasını sağlayan ormanlara birçok şey borçluyuz. Bu yüzden her bireyin ormanlara ve ağaçlara karşı duyarlı olması, doğayı korumak için sorumluluktan kaçmaması gerekir. Ormanları korumak, direkt olarak kendi hayatımızı korumak demektir. Bir ülkenin önemli kaynakları arasında bulunan ormanlar, insana huzur veren ve aynı zamanda ruhen iyileştiren paha biçilmez alanlardır.

Ormanları korumak, insan yaşamını ve gelecek kuşakları korumakla aynı anlama gelir. Şehrin karmaşasından sıkıldığımız zaman ormanlara gidebilmeli ve temiz bir havada kamp yapabilmeliyiz. Doğanın, yeşilin ve mavinin insan ruhuna pozitif katkıları ise bilimsel bir gerçek olarak karşımıza çıkar.

Ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alan ormanları korumak, her vatandaşın vicdani görevleri arasında yer alır. Longosphere Glamping tesisi olarak bizler de ormanları korumak için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Yeşillikler arasında zaman geçirmek ve tabiatla bütünleşmek isteyen doğa severleri ağırladığımız tesisimiz, Longoz Ormanlarının tam ortasında yer alır. Siz de tesisimizi tercih ederek doğanın sunduğu güzellikler arasında konaklama şansına sahip olabilirsiniz.

Ormanları Korumanın Önemi

Ormanları Korumanın Önemi

Bir ülkenin ya da şehrin pek çok ihtiyacını karşılayan ormanları korumanın önemi oldukça büyüktür. İnsan yaşamı için gerekli olan oksijeni sağlayan ormanlarımız, insanlık için hayati derecede önemli bir konudur. Bu yüzden elimizden geldiği kadar ormanları korumak ve doğanın bize emanet ettiği ormanlara sadık kalmalıyız.

Longosphere olarak ormanları korumak ve yaşatmak için yürüttüğümüz sayısız politika ile doğaya sahip çıkma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğa severler için harika bir doğa kampı sunan tesisimiz ile sizler de ormanların tadını çıkarabilir, ruhsal bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ormanları korumak, geleceğe yatırım yaparak çok daha güzel bir yaşam için mücadele vermek demektir. Ülkemizin gelişimi ve üretimi açısından da ormanlarımız oldukça verimlidir. Longosphere olarak Türkiye’nin en güzel ve büyük ormanları arasında yer alan İğneada Longoz Ormanlarında sizlere son derece kaliteli bir kamp hizmeti sunuyoruz. Longoz Ormanlarını korumak ve onları geleceğe saklamak için gerekli çalışmaları özveriyle sürdüren tesisimiz, sizleri de bu güzel atmosferin içerisinde ağırlamaktan memnuniyet duyar.

Longosphere olarak konforlu konaklama, sayısız aktivite ve harika yemek menüleriyle siz değerli misafirlerimize glamping hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin saklı cennetleri arasında bulunan Longoz Ormanlarında unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız tesisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ormanları Korumak İçin Yapabilecekleriniz

Ormanları korumak için her insanın alabileceği pek çok sorumluluk mevcuttur. Longosphere olarak biz de ormanları korumak için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Gerekli özveriyi göstererek ve basit uygulamalar gerçekleştirerek hayatımız için son derece önemli bir yere sahip olan ormanları korumak mümkün hâle gelir. Bu sayede Türkiye’nin saklı cennetleri gelecek kuşaklara taşınabilir ve onlara daha temiz ve güzel bir doğa bırakılabilir. Ormanları korumak için yapılacaklardan bazıları için aşağıda yer alan başlıklara göz atabilirsiniz.

Yeniden Ağaçlandırma Çalışmaları

Ormanları korumak adına yapılan önemli çalışmalardan bir tanesi, yeniden ağaçlandırma çalışmalarıdır. Söz konusu işlem sayesinde ağaçsızlaşmaya ve yeşil rengini kaybetmeye başlayan bölgelerdeki kesilen ağaçlar yeniden ekilerek ormanlar canlandırılabilir. Son derece etkili olan yeniden ağaçlandırma işlemi sayesinde ormanları koruma altına alabilmek mümkün hâle gelir. Oldukça basit ve bir o kadar da pratik olan yeniden ağaçlandırma çalışmaları sayesinde insanlık olarak temiz havanın keyfine doyasıya varabiliriz.

Orman Yangınlarına Dikkat

Ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı orman yangınları oluşur. Bu yangınlar sonucunda da ormanların tahribi gerçekleşir. Bu noktada ormanları yangından korumak ve yeşil alanların yanmasına neden olan durumları engellemek, her bireyin görevleri arasında yer alır. Longosphere olarak biz de orman yangınlarına karşı mücadele etmek adına gerekli çalışmaları başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Ağaçların Düzenli Bir Şekilde Kesilmesi

Ormanların yok olma ve azalma sebepleri arasında ağaçların ticari amaçlar güdülerek kesilmesi de yer almaktadır. Ağaçların dikkatsiz ve kontrolsüz bir şekilde kesilmesi sonucunda büyük zararlar meydana gelebilir. Bu yüzden ağaçların düzenli ve kontrollü bir şekilde kesilmesini sağlamalı, gerekli yönetmeliklerin dikkate alınması gerekir. Bu anlamda dikkatsiz ve sorumsuz ağaç kesintilerinin karşısında durmak, ormanları korumak adına oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Biz de tesis olarak bu tür çalışmaları yapmakta ve desteklemekteyiz.

Yerleşim ve Tarım İçin Ormanların Tahribinin Engellenmesi

Yerleşim ve Tarım İçin Ormanların Tahribinin Engellenmesi

Ormanlar, tarım ya da yerleşim yeri için sıklıkla tercih edilir. Bu durum sonucunda ise ormanlar büyük bir tahribata uğrar. Dolayısıyla bu sistemin belirli bir şekilde kontrol altına alınması ve düzenlenmesi son derece önemlidir. Ekosistem için büyük tehlike arz eden ormanların tahribine karşı birlikte hareket edilmeli, daha fazla yerleşim ve tarım ticareti için ormansızlaşmanın önüne geçilmelidir.

Orman Ürünlerinin Doğru Kullanımı

Ormanları korumak adına dikkat edilmesi gereken konulardan biri, orman ürünlerinin doğru ve tasarruflu bir şekilde kullanılmasıdır. Genel olarak ağaçlar, kütük elde edebilmek için kesilir. Bu esnada ağaçtan kesilen diğer parçalar ise kullanılmaz. Kesilen tüm parçaları değerlendirmek, daha az ağacın zarar görmesine ve dolayısıyla ormanların da korunmasına katkı sağlar.

Pikniklerden Sonra Çevre Temizliği

Pek çok kişi ve özellikle de aileler, piknik yapmak için ormanları tercih eder. Sosyal bir ortam için birçok olumlu koşulu bünyesinde barındıran ormanlık alanları temiz bırakmak ise bu noktada son derece önemli olan bir konudur.

Piknik yaptıktan sonra ya da orman yürüyüşlerinin ardından bulunduğumuz alanı temizlemek ve çevredeki yabancı maddeleri çöpe atmak ormanları korumak adına ufak ama etkili yöntemler arasında yer alır. Günlük olarak ziyaret ettiğimiz ormanlarda bu tarz ufak temizlik işlemleri yaparak söz konusu yeşil alanları korumak adına bir adım da biz atabiliriz.

Orman Bölgelerinde Oturan Halka Gerekli Eğitimlerin Verilmesi

Ormanları korumak için bununla alakalı olarak detaylı bilgilere sahip olmak ve gerekli eğitimleri almak son derece önemlidir. Özellikle orman bölgelerine yakın olan alanlarda ikamet eden insanların ilgili önlemleri alabilmeleri adına bu konuda hakkında bilgilendirilmesi gerekir. Bilhassa orman yangınları konusunda halkın bilgilendirilmesi, yeşil alanları korumak adına etkili olabilecek yöntemler arasında yer alabilir. Dolayısıyla sadece ormanlara yakın oturan kişilere değil, tüm insanlara gerekli eğitimlerin verilmesi gerekir. Bu sayede ormanlar konusunda çok daha bilinçli bir şekilde hareket edilebilir.

Doğa severler için özel olarak sunduğumuz hizmetlerden faydalanmak için siz de Longosphere’i ziyaret edebilir ve doğada kamp heyecanını yaşayabilirsiniz. Özel olarak korumaya çalıştığımız ve özenle baktığımız ormanların içerisinde kendinizi âdeta evinizdeymiş gibi rahat hissedeceğiniz özel çadırlarımızda konaklayabilirsiniz.

Longosphere’de birbirinden farklı etkinlikler ve sürpriz faaliyetler ile harika bir doğa tatili yaşayabilirsiniz. Sevdikleriniz ile tiny house deneyimini gerçekleştirebilir, doğada yürüyüş ve safari yapabilir ya da mantar toplama gibi eğlenceli aktiviteler ile unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için tesisimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece hem doğayı koruma çabalarımıza destek verebilir hem de son derece konforlu bir şekilde konaklayarak eğlencenin tadına doyasıya varabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/6-farkli-kurumsal-etkinlik-fikri/ linkinden ulaşabilirsiniz.