Tatilde herkesin mutlu olması çok önemlidir. Özellikle de çocuklar plana dahilse onlara uygun bir etkinlik yapılması çok önemlidir. Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yer seçerken eğlence, doğayla baş başa olma, bisiklet turları ve kamp gibi etkinlikleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Çocuklarınızla yaz tatilinizi daha verimli geçirmek için yapacağınız etkinliklerin türünü belirlemek size yardımcı olabilir. Örneğin deniz ve doğa ile iç içe olmak için kampı veya trekking turları tercih edebilirsiniz. Ayrıca tarihi alanları ve müzeleri keşfetmek de çocuklarınız ile keyifli zaman geçirmenizi sağlayabilir.

Doğayı Keşfetmek İçin Kamp ve Trekking Turları

Doğayı Keşfetmek İçin Kamp ve Trekking Turları

Çocuklarınızla birlikte doğayı keşfetmek isteyebilir, burada atacağınız adımların iyileştirici gücü ile tanışabilirsiniz. Örneğin trekking turları ile doğa içinde hafif tempolu ve uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Günlerce sürecek doğa yürüyüşünüzü bir kamp macerası ile birleştirebilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Muhteşem bir kamp macerası için ailece gidilecek yerler arasında ilk sırada olan Longosphere Glamping ile tanışabilirsiniz. Çocuklarınızın çok keyif alacağı bisiklet turları, bu tatilin en keyifli seçeneklerinden biridir. Doğayı bisikletlerle keşfedebilir, maceralarınız arasına bir yenisini daha ekleyebilirsiniz.

Glamping

Doğa içinde çocuklarınızla çıkacağınız eşsiz bir maceraya hazır olun! Birbirinden farklı özelliklere sahip, konforlu çadır seçenekleri ile doğa içinde konaklayabilir, macera dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Longosphere, Türkiye’nin en büyük glamping çadır tesisi ile sizleri İğneada’da bir araya getiriyor. Aktivitelerinizi bir çadır tatili olarak planlamak istiyorsanız sincap çadır, kaplumbağa çadır ve kaplumbağa plus çadır seçeneklerini incelemeye başlayabilirsiniz.

Bisiklet Orman Turları

Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yerler içinde Longosphere Glamping, bisiklet ve orman turlarıyla Longoz Ormanları’nın derinliklerinde size unutamayacağınız bir doğal hayat deneyimi sunar. Tabiat ruhunuzu yenilerken, kilometrelerce uzunluktaki bisiklet yolları ile yeni yerler keşfedebilirsiniz. Çocuklarınız da bu keyifli seçiminizle çok mutlu olacaklardır.

Orman Trekking Turları

Orman trekking turları ile Longoz Ormanları’nın derinliklerinde saklı kanyonları, berrak suların çağladığı şelaleleri ve sayısız bitki örtüsünü keşfedebilirsiniz. Yürüyüş ve orman turları ile çocuklarınızın akıllarından silinmeyecek anlarla dolu bir deneyim sunabilirsiniz. Bu ormanların büyüleyici atmosferiyle birleşen eşsiz doğada yürümekten siz de büyük bir keyif alacaksınız.

Ailece Gezilecek Müzeler ve Tarihi Alanlar

Ailece Gezilecek Müzeler ve Tarihi Alanlar

Ailece planladığınız bir tatil programı içine müze ve tarihi alanları eklemeye ne dersiniz? Çocuklarınız ile gidilebileceğiniz yerler içinde buralara mutlaka yer vermelisiniz. Bu alanlarda gezerken siz de çok büyük bir keyif alacaksınız. Yeni yerler keşfetmek, çocuklarınızla anılarınız arasına bir yenisini daha ekleyecek! Birlikte gezebileceğiniz müzelere ve tarihi alanlara bir göz gezdirelim.

Miniatürk

Miniatürk, dönemini temsil eden ve maketi yapılabilen çok sayıda tarihi eser eserin küçültülmüş hallerinin yer aldığı bir müzedir. Burada gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Çocuklarınızın tarihi yakından görmesi için çocuklar ile gidilebilecek yerler içine Miniatürk’ü de ekleyebilirsiniz.

UFO Müzesi

Dünyanın en büyük dördüncü müzesidir. Denizli’de yer alan Ortadoğu’nun ilk uluslararası UFO Müzesi, insanoğlunun evrimini, gelişimini yakından ilgilendiren UFO’nun halka ve yerli yabancı tüm ziyaretçilere tanıtılmasına ve bilgilenmelerine katkıda bulunur. Çocuklarınızın çok ilgisini çekecek bu müzede keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Oyuncak Müzesi

Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yerler içinde yine İstanbul’da yer alan Oyuncak Müzesi’ni tercih edebilirsiniz. Müzeye adım attığınız andan itibaren sizi masalsı bir dünya karşılar. Burada sergilenen kurşun askerler, metal arabalar, bebekler ile hem çocuğunuz eğlenebilir hem de siz çocukluğunuza bir yolculuk yapabilirsiniz.

Arkeoloji Müzesi

Çanakkale’de yer alan Arkeoloji Müzesi’nde, Antik kentlerden ve çevresinden gelen eserler kronolojik sıra ile sergilenir. Arkeoloji müzesi hem sizin hem de çocuğunuz için ilgi çekici bir keşif gezisi olabilir.

Tekirdağ Müzesi

Bir doğa tatili planlıyorsanız, yeni şeyler keşfetmek için yola çıkabilirsiniz. Tekirdağ Müzesi; taş eserler salonu, arkeolojik eserler ve etnografya salonu ile sizin de çocuğunuzun da çok ilgisini çekebilir. Aynı zamanda çocuğunuzla öğretici bir aktivite planlayabilirsiniz.

Çocuklarla Tatil Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarla Tatil Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarla tatil yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Örneğin çocuklar eğlenmek ve keyifli zamanlar geçirmek isterler. Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yerler içinden seçim yaparken hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri yerlere yönelmek onları da mutlu edecektir. Böylece hem keyifli zamanlar geçirebilir hem de merak duygularını ve keşfetme heveslerini destekleyebilirsiniz.

Çocuklarla tatil yaparken dikkat edilmesi gerekenler içinde en önemlisi, onların rahatlığı ve güvenliğidir. Özellikle çocuk dostu konaklama seçenekleri ile çocuklarınızın rahatı ve güvenliği için geliştirilmiş ek hizmetlere sahip olabilirsiniz. Çocuklar ile gidilebilecek yerler birbirinden keyifli oyun, sosyalleşme ve konaklama imkânı sunan yerleri tercih etmelisiniz.

Çocuklarınızla rahatlıkla konaklayabileceğiniz özel odalar ile hem kendinizin hem de çocuklarınızın mutlu olacağı bir plan yapabilirsiniz. Kendinize zaman ayırırken bir yandan da tatilin tadını ailece çıkarmak için birbirinden keyifli alternatifleri incelemeye başlayabilirsiniz.

Çocuk Dostu Konaklama Seçenekleri

Çocuk dostu tatil yerleri hem sizin hem de çocuğunuz için eşsiz bir konaklama deneyimidir. Çocuk dostu konaklama seçenekleri çocuğunuzun rahatı ve güvenliğini sağlayacak ek hizmetler sunar.

Çocuklar için tatil tavsiyeleri içinde ilk sırada yer alan Longosphere Glamping, sizlere bambaşka bir konaklama deneyimi sunuyor. Kaplumpağa çadır gibi çeşitli çadır alternatifleri ile doğal yaşamın heyecanını ve konforunu bir arada yaşayabilirsiniz. Antibakteriyel ahşap zeminle tasarlanan bu çadırlar, sizin ve çocuğunuzun hassas tenini korumaya yardımcı olur. Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yerler listenize Longosphere Glamping’i mutlaka eklemelisiniz.

Eğlenceli ve Öğretici Aktiviteler Planlamak

Çocuklar için eğlenceli aktiviteler planlamak çocuklarınızla yapacağınız tatili keyifli hale getirir. Eğlenirken öğrenmelerini sağlayacağınız bir planı ile eğlenceli ve öğretici bir tatil geçirebilirsiniz. Çocuklarınızla anılarınıza bir yenisini eklemek için doğa ile iç içe macera dolu bir plan yapabilirsiniz. Çocuğunuzun doğayı, tarihi tanıyacağı aynı zamanda ailesi ile keyifli zamanlar geçireceği bir tatil her zaman aklında kalacaktır.

Longosphere Glamping ile kendiniz ve çocuğunuz için unutulmaz bir tatil planı hazırlayabilirsiniz. Doğa ile iç içe bu keyifli tatilde; trekking ve bisiklet turları yapabilir, birbirinden farklı çadır seçeneklerinde konaklayabilirsiniz. Çocuklarınızla çevrede yer alan tarihi mekânları gezebilir, doğayı yakından tanımalarını sağlayabilirsiniz. Yaz tatilinde çocuklar ile gidilebilecek yerler içinde dikkatinizi en çok ilgisini çekecek olan Longosphere ile tanışma zamanı!

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/doga-fotografciligi-nedir-fotograf-cekimi-icin-5-harika-yer/