Gökyüzünü izlemek pek çok kişiyi rahatlatır ve iyi hissetmesini sağlar. Gökyüzünün bazı yerlerde izlenmesi kişiyi mutlu ederken bazı yerlerde izlenmesi ise kişiyi hiç mutlu etmeyebilir. Bu nedenle gökyüzünün izleneceği mekan ile hissedilen duygunun bağlantılı olduğunu söylemek hiç de yanlış değildir.

Eğer sizler de şehrin kalabalığından uzak bir şekilde gökyüzünü izlemek, mutlu vakit geçirmek ve en önemlisi de sevdiğiniz insanla romantik dakikalar yaşamak istiyorsanız gökyüzünü izleyebileceğiniz romantik mekanları tercih edebilirsiniz. Böylece hem keyifli bir deneyim yaşayabilir hem de sevdiğiniz insanla yaşadığınız bu anı hafızanıza kazıma imkanına sahip olabilirsiniz. Peki, gökyüzü en güzel nerede görünür ve manzarayı izleyebileceğiniz romantik mekanlar var mıdır?

Elbette günümüzde de şehrin kalabalığından, gürültüsünden, yüksek binalardan uzakta gökyüzünü izleyebileceğiniz mekanlar var. Eğer siz de sevgiliniz ya da eşinizle birlikte romantik bir an yaşamak istiyorsanız en güzel romantik mekanlar arasında yer alan Longosphere’i ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’a yakın romantik mekanlar arasında Longoz ormanlarında yer alan Longosphere, içerisinde bulundurduğu farklı konseptler ile birlikte size sakin, güvenilir ve huzurlu anılara sahip olma imkanı sunar.

Longosphere’de yer alan restoranlardan, kafelerden ya da çadırlardan oldukça kolay bir şekilde gökyüzünü izleyebilirsiniz. Longosphere’i oldukça konforlu bir tatil yeri olarak da görebilirsiniz. Böylece zaman, saat, mekan fark etmeksizin sevdiğiniz insanla birlikte isterseniz yıldızlar ve gökyüzünün altında unutulmaz anlar yaşayabilir isterseniz sakin bir şekilde anın tadını çıkarabilirsiniz. Eşsiz güzelliğini, doğa ile iç içe bir şekilde deneyimlemek isteyen kişiler İstanbul’a oldukça yakın olması nedeniyle Longosphere’i tercih eder.

Sizler de tercihinizi Longosphere’den yana kullanarak eşiniz ya da sevgiliniz ile birlikte keyifli zaman geçirebilir ve gökyüzünü izleyebilirsiniz. Bu nedenle romantik mekanlar arasında bulunan bir mekan tercihi yapacaksanız tercihinizi Longosphere’den yana kullanabilirsiniz.

Gökyüzünü İzleyebileceğiniz Romantik Mekanlar

Longoz Ormanlarının Derinlikleri

Longoz ormanları derinliklerinde yer alan Longosphere’de romantik anlar yaşayabileceğiniz pek çok mekan bulunur. Kocaeli romantik mekanlar arasında yer alan Longosphere’in sunduğu ortamlardan yararlanarak yıldızları izlemek ve romantik anlar yaşamak mümkündür. Eğer sizler de keyifli bir şekilde zaman geçirmek, mutlu olmak, orman içerisinde huzurlu anlar yaşamak, yıldızları engelsiz bir şekilde izlemek istiyorsanız Longoz ormanı içerisinde buluna Longosphere’de zaman geçirebilirsiniz.

Longosphere Çadırları

Longosphere’in içerisinde önünde yıldızları ve bulutları izleyebileceğiniz, doğa ile iç içe zaman geçirebileceğiniz pek çok çadır bulunur. Geleneksel çadırların aksine romantik mekanlar arasında sayılabilecek olan bu çadırların önünden gökyüzü rahat bir şekilde izlenebilir. Gökyüzünün tadını çıkarmak ve aynı zamanda da ormanda vakit geçirmek isteyen kişiler yeni nesil sincap çadırları tercih eder. Bu sayede oldukça keyifli bir şekilde zaman geçirilebilir.

Bu çadırların romantik mekanlar arasında yer almasının bir nedeni de hem atmosfer hem de çadırların iki kişilik olmasıdır. Eşinizle, sevgilinize bu çadırlarda kalarak oldukça keyifli bir şekilde zaman geçirebilir, romantik anlar yaşayabilir, yıldızların altında konaklayabilir ve gökyüzünü hiçbir engele takılmadan, ağaçların arasından seyredebilirsiniz.

Longosphere Çadırları

İzmir Kordon’da Doğa Yürüyüşleri 

İzmir içinde bin bir cevher bulunduran yerler arasında bulunur. Bu sebeple de gökyüzünü izlemek, romantik anlar yaşamak isteyen pek çok kişi İzmir’de bulunan Kordon sahiline giderek zaman geçirir. Eğer sizler de keyifli bir şekilde zaman geçirmek, anın tadını çıkarmak, egzoz gürültüsünden ve şehir kalabalığından uzaklaşmak istiyorsanız Kordon’da yürüyüşe çıkabilir ve deniz kenarında yürüyüş yaparken gökyüzünün tadını çıkarabilirsiniz. Böylece stresten uzaklaşabilir, herhangi bir engele takılmadan sevdikleriniz ile zaman geçirebilir ve berrak bir şekilde zaman geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Orman Kampı

Orman kampı da keyifli romantik mekanlar arasında yer alır. Longosphere içerisinde Longoz ormanlarında yapılacak olan orman kamplarına katılım gerçekleştirilerek gökyüzünün tadının çıkarılması mümkündür. Böylece hem keyifli bir aktiviteye katılım sağlanabilir hem de en güzel anlara şahit olabilirsiniz. Ormanda gerçekleştirilen trekking turları da katılım gerçekleştirilebilecek aktiviteler arasında bulunur.

Yılın her döneminde gerçekleştirildiği için istediğiniz zaman bu etkinliğe katılabilir ve hem ormanın hem havanın hem de havanın tadını çıkarabilirsiniz. Eşiniz ya da sevgiliniz ile böyle bir etkinliğe katılım gerçekleştirmeniz durumunda orman içerisinde romantik mekanlar da keşfedebilirsiniz.

Orman Kampı

Safari Turları ile Romantik Dakikalar

Orman içerisinde gerçekleştirilen, gökyüzünün tadının çıkarıldığı bir başka etkinlik ise safari turu! Yine Longosphere içerisinde gerçekleştirilen bu turlara katılım gerçekleştirilerek romantik mekanların keşfedilmesi ve gökyüzünün altında dakikalar boyunca keyifli zaman geçirilmesi mümkündür. Böylece hem doğal ortam içerisinde zaman geçirebilir hem de gökyüzünü izleyebilirsiniz. Mola verildiği an sevgiliniz ya da eşiniz ile birlikte romantik anlar yaşayabilir ve birbirinden farklı fotoğraflar çekebilirsiniz. Doğal yaşamın doruklarda hissedildiği bu etkinlik ile kesinlikle eşsiz bir deneyim yaşamanız mümkündür.

Kocaeli Seyir Tepesi

Seyir tepesi ziyareti de sevdikleriniz ile gidebileceğiniz kaliteli aktiviteler arasında bulunur. Hem yüksek efor gerektirmemesi hem de bulutların, yıldızların tadının oldukça kolay bir şekilde çıkarılabilmesi adına Kocaeli Seyir Tepesi sıklıkla ziyaret edilir. Eğer sizler de ağaçları görmek, doğa ile iç içe zaman geçirmek, şehirden uzaklaşmak, romantik anlar yaşamak ve en önemlisi de yeni yerler keşfetmek istiyorsanız Seyir Tepesi ziyareti yapabilirsiniz.

Grup olarak gerçekleştirilen seyir tepesi turlarına katılım gerçekleştirebileceğiniz gibi bireysel olarak da sevdiğiniz insanla birlikte seyir tepesine giderek ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Longoz ormanlarının derinliklerini keşfetmek için eşsiz bir fırsat olan seyir tepelerinden yararlanarak sizler de hayalini kurduğunuz anılara sahip olabilir, birbirinden güzel manzaralara şahit olma şansını yakalayabilirsiniz. Longosphere ve çevresinde yer alan yüksek mekanlara da gidebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/turkiyede-mantar-toplama-yerleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.