Büyüleyici anlamına gelen glamorous ve kamp yapmak anlamına gelen camping kelimeleri birleşerek hayatımıza güzel bir kelime dâhil etti: Glamping. Sade ve doğallık arar kamp yapar, ama bir taraftan lüks ve konfor da isteriz. Kamp yapmak her ne kadar keyifli olsa da bir taraftan daima konfor arar insan. Şehir telaşından kaçarak doğayla baş başa kaldığı anda bile güzel ve rahat bir yatakta uyumak, üşümemek hepimizin ilk tercihidir.

Doğanın kucağında lüks çadırlar, tam da bu keyfi arayanlar için! Konforlu ağaç evleri, kullanılmayan tren vagonları, büyük çadırlar yahut karavanlar. Doğanın kucağında eşsiz bir deneyim için hayal etmenin ucu bucağı yok. Ev rahatlığında ama doğanın tam kucağında enfes bir tatil sizi bekliyor.

İster ilk defa yapın isterseniz daha önce bu deneyimi yaşamış olun glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalara bir göz atmak işinize çok yarayacaktır.

Glamping İçin Nasıl Hazırlanılır?

Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlardan en önemlisi, yolculuğa çıkmadan önce yapacağınız hazırlıklardır. Kamp yaparken keyfinizin kaçmaması ve daha da konforlu bir tatil keyfi için doğru planlama yapılması gerekmektedir.

  • Yemek Planı Yapın

Kampın en büyük keyiflerinden birisi de yemektir şüphesiz. Yemek planını doğru yaparsanız bir yandan sohbet ederken bir yandan da arkadaşlarınızla yemek yiyeceğiniz eşsiz masalar kurabilirsiniz. Barbeküden ocakta yapılabilecek yemeklere kadar pek çok yemek pişirebilir, eviniz konforunda bir yemek keyfi yapabilirsiniz. Gerekli malzeme listesini hazırlamanız sonra da ateşin ve mis gibi kokuların keyfini hayal etmeniz yeterli.

  • Kitaplarınızı ve Oyunlarınızı Hazırlayın

Şehrin gürültüsü ve telaşında kitap okumaya pek de zaman kalmıyor. Glamping sizi bekleyen kitaplarınız için tam da uygun yer. Doğanın sessizliği, sükûnet; hiçbir şeyi düşünmediğiniz, hayat telaşından uzaklaştığınız büyülü anlar… Kitaplarınızı sakın unutmayın. Elbette bir de kamp arkadaşlarımızla geçireceğimiz vakitler var; kutu oyunlarımızı çıkartarak güzel anlar yaşamanın tam da sırası!

  • Özel Eşyalarınızı Hazırlayın

Kendimize ait zamanlarda her an her şeye ihtiyacımız olabilir. Özel eşyalarınızın bir listesini çıkarmanız ve kampta ihtiyaç duyacaklarınızı valizinize koymanız oldukça önemli. Şehirden uzaklaşmanın dezavantajlarından birisi de her şeye hemen ulaşamayacak oluşunuz. Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlisi belki de bu.

  • Elektronik Cihazlarınızı Şarj Edin

Her ne kadar şehrin telaşından kaçsanız da elektronik cihazlarınız hâlâ en önemli ihtiyaçlarınızdan. Şarjlarınızı doldurmayı ve yanınıza yedek güç kaynakları almayı sakın unutmayın.

Glamping Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Hava Durumunu Kontrol Edin

Havalar son derece değişken artık, o yüzden glamping yapmadan önce hava durumunu kontrol etmenizde fayda var. Hava durumuna göre uygun kıyafetler, gerekirse yağmur geçirmeyecek tulum ve elbiseler, şemsiye gibi ihtiyaçlarınız olabilir. Tatil keyfinizin kaçmaması için muhakkak hava durumunu kontrol etmelisiniz.

  • Kıyafetlerinizi Hazırlayın

Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlilerinden birisi de kıyafetleri hazırlamak. İklim koşullarına uygun olarak bir valiz hazırlamanız gerekiyor. Hava durumunu göz önünde bulundurarak uygun kıyafetleri alın ve her zaman kötü hava koşulları olabileceğini düşünmeyi ihmal etmeyin.

  • Evcil Hayvana İzin Olup Olmadığını Öğrenin!

Glamping alanları bizlere lüks konforlu otel imkânları sunuyor. Bir de vazgeçemediğimiz evcil dostlarımız var. Gittiğimiz her yere onları da götürmek, doğanın kucağında beraber zaman geçirmek ve oyunlar oynamak isteriz. O yüzden gitmeden önce alanda evcil hayvana izin olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Kötü sürprizlerle karşılaşırsak tüm modumuz kaçabilir.

Glamping Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lokasyona Dikkat

Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de lokasyon seçiminiz. Gideceğiniz kamp yerinin sizlere sunduğu imkânlar kadar lokasyonu da önemli. Şehrinize hangi mesafede olduğundan, ulaşım yollarına; etrafında zamanınızı daha verimli geçirmek için yapılacak aktivitelerden acil durumlarda ulaşım kolaylığına kadar her şey çok önemli.

  • Kalacağınız Yeri Seçin!

Glampingler otel konforunda yapılan kamplardır. Bu yüzden kalacağınız yerleri çok iyi bir biçimde seçmelisiniz. Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gerek en önemli nokta doğru yer seçimidir. Size ne gibi imkânlar, nasıl bir konfor sundukları oldukça önemli. Örneğin Longosphere Glamping, dünyada nadide bulunan Longoz ormanlarının içinde size harika bir deneyim sunar. Sincap ve kaplumbağa olmak üzere glamping çadırlar, doğal yaşamın heyecanını konforla birleştirir ve tatilinizin son derece keyifli olmasını sağlar. Bu yüzden kalacağınız yeri titizlikle seçmelisiniz.

  • Ne Tür Aktiviteler Sunuyor?

Sadece yatacak yerinizin, kalacak çadırınızın rahat olması yetmez elbette. Kaldığınız sürece aktivite yapabileceğiniz bir imkân da olmalı. Doğada ruhunuz dinlenirken aynı zamanda da unutulmaz anılar bırakmalısınız geride. Trekking yapabilmeli, safari turuna çıkabilmeli, mantar toplama deneyimini yaşayabilmelisiniz. Longosphere glamping en güzel şekilde bu aktiviteleri de sağlıyor.

Glamping Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Glamping yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de gideceğiniz yerdeki kamp yerinin size hangi aktiviteleri sağladığını öğrenmeniz ve ona göre hazırlanmanızdır. Longosphere’de dünya mutfağından ve Trakya’nın yerel lezzetlerinden en güzel yemekleri bulabilirsiniz. Macera parklarında keyifli dakikalar geçirebilir, safari turlarına katılabilir yahut yoga eğitimi alabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://blog.longosphere.com/igneadada-yapilacak-aktiviteler/ linkinden ulaşabilirsiniz.